Sandu: „Nici Steaua, nici ASA”

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 22 mai 2015

sanduMircea Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu crede că viitoarea campioană a României va reuşi să intre în grupele Ligii Campionilor, indiferent cine va câştiga titlul, Steaua sau ASA Târgu Mureş.

„Steaua e într-o derivă, nivelul de joc al jucătorilor e îngrijorător atât pentru Steaua, cât şi pentru echipa naţională. De mult nu am mai văzut Steaua în meciuri consecutive cu jucători ieşiţi din formă. Târgu Mureş are o forţă foarte bună, dar şi cu experienţă. După cum joacă, Târgu Mureş are mai multe şanse să joace în Champions League, dar după palmares şi valoarea individuală a jucătorilor, ar trebui Steaua. Dar până la urmă, în teren se decide. Nu cred, însă, că vom pătrunde în grupele Ligii Campionilor, nici dacă va fi Steaua, nici dacă va fi Târgu Mureş campioană. Finalul e destul de încins, am văzut Rapidul cu Craiova. Nu poţi, la 1-0, în minutul 70, să mai pierzi acel meci. S-au făcut nişte greşeli impardonabile în teren şi, dintr-o echipă care era salvată, e acum aproape retrogradată”, a spus Sandu.

Fostul şef de la Casa Fotbalului nu crede că în fotbalul românesc mai există banii necesari pentru a corupe jucători: „Terminaţi cu astea! Dacă e să corupi, cu ce corupi, cu bani, nu? Dacă nu sunt bani, cu ce să corupă ăştia? Ei nu au bani să-şi plătească jucătorii sau proprii angajaţi. Asta e valoarea, ăsta e nivelul. Negoiţă ar trebui să prezinte probele, documentele, şi atunci cel care a comis o faptă prin care încalcă legea ar trebui să fie responsabil. Ar trebui să probeze, pentru că altfel acel jucător nu va mai fi băgat în seamă de nimeni. S-ar putea ca acel jucător să fie blamat şi să nu mai fie angajat.”

Sandu a vorbit și despre Gâlcă: „În mod normal, Gâlcă ar trebui să rămână, dar eu l-aş vedea mult mai dinamic. MM Stoica, atât cât era el de blamat, apăra interese clubului ăluia. Din acest punct de vedere, jucătorii nu au fost protejaţi. Nici partea tehnică. Aici e o mare eroare. Sunt probleme pe care ar fi trebuit să iasă cineva să le spună.”

Conform fostului șef al FRF, restructurarea Ligii I ar fi trebuit făcută în mai mulţi paşi şi nu să retrogradeze direct şase echipe la finalul acestui sezon. „Şase echipe retrogradate e un efort foarte mare. Sigur că nivelul este scăzut şi partea financiară este o problemă foarte importantă, iar restructurarea trebuia să se întâmple, dar poate că în doi-trei paşi. Avem şapte echipe în insolvenţă, sper să iasă unele, dacă nu se apropie de faliment. Am văzut că se face tam-tam pe amnistie fiscală, dar acolo e vorba de profesii liberale. Să nu ne păcălim, pentru că fotbalul nu este o profesie liberală. E vorba de angajat-angajator. Nu este o situaţie favorabilă pentru fotbal. Am ajuns pe undeva ca sportul de masă să primeze, ceea ce nu-i rău, dar ar trebui să apară şi specialiştii, meseriaşii. Vorbesc foarte sincer, nu am nicio legătură cu Federaţia Română de Fotbal. Nu avem. Am ajuns într-o situaţie inadmisibilă, avem trei oameni care se învârt la cinci cluburi în mai puţin de un campionat. Ca să le managerieze. E inadmisibil, sunt mari probleme”, a concluzionat el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!