Sandu nu a fost reales

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 27 martie 2015

575 sanduMircea Sandu, fost președinte al FRF, a declarat că în cazul în care ar fi fost ales într-un nou mandat în Comitetul Executiv al UEFA, ar fi devenit automat vice-preşedinte al forului continental, ceea ce ar fi reprezentat mult pentru fotbalul românesc.

„Ca să fii în Comitetul Executiv al UEFA este o mare onoare. Eu nu m-am reprezentat pe mine, am reprezentat România şi fotbalul românesc. Pentru mine a fost o onoare ca timp de 24 de ani să fiu preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi să avem şi pozitive şi negative, face parte din orice activitate. Am avut şi onoarea de a fi în Comitetul Executiv UEFA, la cel mai înalt nivel, şi modul în care am învăţat cum se ordonează o activitate, cum se conduce o întrunire, o şedinţă, o reuniune, am încercat să aplic şi eu în România. Dacă am reuşit sau nu, rămâne de văzut. Are cine să comenteze. În orice caz, cinstea şi onoarea pe care am avut-o să reprezint România la cel mai înalt nivel, nu ştiu dacă foarte curând se va mai întâmpla. Ca să fii ales, trebuie mai întâi să participi. Poate că va participa cineva, nu ştiu. În orice caz, România a pierdut o poziţie foarte importantă. Nu vorbesc de mine, vorbesc de poziţie. După opt ani de zile, dacă astăzi eram ales, deveneam automat vicepreşedinte al UEFA. Era altă greutate, în sensul figurativ, dar asta e, noi, românii, ştim să ne dăm singuri în cap. E o chestiune de normalitate la noi. Nu am ce să regret, pentru că am ieşit cu fruntea sus de aici, cu prieteni foarte mulţi şi cu o experienţă pe care greu o va atinge cineva”, a declarat Sandu.

Referitor la eventualul său mandat, Sandu a spus că România a avut de câştigat de pe urma reprezentării în forul de conducere al UEFA. „Nu pot eu să apreciez acest mandat. În primul rând, ar trebui să-l aprecieze cei de la UEFA, din conducere şi administraţie şi membrii afiliaţi ai Federaţiei Române de Fotbal. De când sunt la UEFA, numărul delegaţilor români a crescut consistent, România a organizat trei mari competiţii, CE de tineret în 1998, CE U19 din 2011 şi finala Ligii Europa în 2012, şi toată lumea spune că datorită faptului că am fost acolo, am obţinut organizarea CE 2020. Mai departe, cei care sunt în federaţie să obţină şi ei ceva”, a mai declarat Mircea Sandu.

Pentru prima oară din 2007, România nu mai are reprezentant în Comitetul Executiv al UEFA, după ce mandatul fostului preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a expirat la începutul acestei săptămâni, când au avut loc noi alegeri la Congresul forului de la Viena.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!