Sânmărtean ar putea sta la arabi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 11 septembrie 2015

596 sanmarteanLucian Sânmărtean ar putea fi păstrat la Al Ittihad. Arabii au descoperit un articol în regulament prin care să scape de apăsarea paragrafului care le impune să aibă doar patru străini în lot.

Lucian Sânmărtean a fost foarte aproape de a se despărți de Al Ittihad în această vară. În primul rând, pentru că a fost considerat omul lui Victor Pițurcă, antrenor la dorința căruia a semnat cu Al Ittihad. În al doilea rând, oficialii clubului arab au avut în această vară o campanie de consolidare a echipei, în urma căreia au fost aduși patru străini.

Cum regulamentul din Arabia Saudită interzice unui club să aibă în lot mai mult de patru jucători străini, cel sacrificat putea să fie Sânmărtean, după ce lui Suzkala îi fusese reziliat contractul. Între timp, cei de la club au găsit o chichiță în regulament, prin care să-l poată păstra și pe Sânmărtean.

Concret, James Troisi, unul dintre cei patru străini aduși în această vară, are și pașaport australian. Mijlocașul venit de la Juventus s-a născut și are pașaport italian, dar este născut în Australia, țară care face parte din confederația asiatică. Conform sportakhbar.com, în regulamentul din Arabia Saudită scrie că un club poate avea în lot patru jucători străini plus unul din zona Asia. Sânmărtean, Muntari, Orozco și Rivas ocupă cele patru locuri dedicate străinilor, în vreme ce James Troisi va fi trecut pe locul pentru jucători din Asia.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!