Sânmărtean, arătat cu degetul de vasluieni

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 9 ianuarie 2015

564 sanmarteanSteaua i-a asigurat lui Sânmărtean condițiile necesare pentru a prinde cel mai bun contract al carierei, probabil și ultimul, însă Adrian Porumboiu, fostul patron al FC Vaslui, crede că mijlocaşul îi datorează enorm formaţiei din Moldova. În cei aproape 5 ani petrecuţi acolo, Sânmărtean a avut ocazia să joace alături de fotbalişti de mare valoare şi să îşi dezvolte calităţile, sau cel puțin așa crede Porumboiu.

“Vasluiul, nu Porumboiu, l-a pus pe picioare şi l-a remontat către marea performanţă. Vasluiul i-a asigurat toate condiţiile ca să poată să joace. A jucat într-o echipă nu bună, ci foarte bună, alături de Wesley, Adailton, Milanov, cu toţii jucători foarte buni. Faptul că nu aminteşte de Vaslui e problema lui, e vorba de caracter. N-avem pretenţii de recunoştinţă, ştiţi cum se spune: recunoştinţa e cea mai grea povară. A fost mai mult înfiat de Vaslui. Nu mă deranjează că nu aminteşte, e problema lui. Dar, dacă nu era Vasluiul, sigur se antrena şi acum prin parcuri”, a spus Porumboiu despre jucător.

În ultimele luni s-a discutat foarte mult pe tema unui conflict ascuns care ar exista între Sânmărtean şi Costel Gâlcă, alimentat chiar de către cele două episoade care l-au avut protagonist pe mijlocaş. Schimbat de tehnician, Sânmărtean a refuzat să îl salute, lăsându-l de fiecare dată cu mâna întinsă.

Porumboiu a confirmat că dincolo de talentul care nu poate fi contestat, Sânmărtean a fost mereu un jucător care a pus probleme, intrând în conflict cu mai mulţi antrenori. “Nu a avut probleme numai cu Ilie Stan, ci şi cu Hizo, chiar dacă Hizo spune acum că totul între ei a fost lapte şi miere. Dar au fost discuţii şi în vestiar între el şi Hizo, destul de dure”, a mai spus Porumboiu, desigur, într-un atac care nu-i mai folosește.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!