Sânmărtean, recomandat la… Viitorul!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 1 iulie 2016

635 sanmarteanAdrian Porumboiu, fostul finanţator al echipei FC Vaslui, desfiinţată în urmă cu 2 ani, a declarat că mijlocaşul Lucian Sânmărtean putea face mai mult pentru naţionala României la Campionatul European, şi că acesta mai poate juca cel puţin doi ani la nivel înalt.

Ecourile eliminării ruşinoase de la Campionatul European a naţionalei României nu s-au stins încă. Adrian Porumboiu îl consideră pe selecţionerul Anghel Iordănescu drept principalul vinovat pentru prestaţia „tricolorilor” la EURO, reproşul cel mai mare fiind legat de nefolosirea lui Sânmărtean. Fostul mare arbitru internaţional îl compară pe Sânmărtean cu Hagi sau Dobrin şi îi dă un sfat „Regelui”: „Transferă-l la Viitorul!”.

„Chiar nu l-am înţeles pe Iordănescu! Sâmărtean putea să facă ambele faze, mai joacă 2 ani la cel mai înalt nivel. E prea tehnic şi atunci îţi vine greu să crezi că un jucător tehnic poate face şi faza defensivă. Ce putea să facă Sânmărtean dacă nu a fost folosit? Să plece din cantonament sau să-i dea un cap în gură lui Iordănescu? Am spus că dacă nu joacă Sânmărtean de la început nu batem pe nimeni. Eu l-am certat când era la Vaslui: ‘Bă, eşti nebun, nu mai da pase cu exteriorul că nu pot toţi să preia!’. România a avut doar trei-patru jucători de acest nivel: Dobrin, Balaci, Hagi şi Sânmărtean. Îi recomand public lui Hagi să-l ia pe Sânmărtean la Viitorul. Va avea multe puncte în desagă dacă îl aduce”, a declarat Adrian Porumboiu pentru presă.

Lucian Sânmărtean a fost convocat de către selecţionerul Anghel Iordănescu la Campionatul European din Franţa, dar acesta a prins doar 45 de minute, în repriza secundă din meciul cu Albania, încheiat cu înfrângerea României, scor 0-1. Iordănescu a motivat nefolosirea lui Sânmărteam prin faptul că vârsta nu-l mai ajută să joace 90 de minute.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!