Șansa lui Bicfalvi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 5 decembrie 2014

561 bicfalviDevenit golgheterul Ucrainei cu nouă goluri marcate în 13 partide din acest campionat, Eric Bicfalvi este acum asaltat de oferte. Aflat în ultimele 6 luni de contract cu actuala sa echipă, Volin Luţk, fostul stelist poate semna cu oricine îi va oferi un salariu mai mare decât are acum (salariul său este etminat în jurul a 30.000 de euro pe lună).

De altfel Dragoş Daniel, impresarul lui Bicfalvi, confirmă faptul că transferul este iminent: “În proporţie de 99,9%, Eric pleacă în această iarnă de la Volin. Deocamdată sunt doar discuţii de principiu, multe ce-i drept, dar nimic concret”. Mijlocaşul este vizat atât de echipe din Ucraina, cât şi în Rusia, dar şi din Franţa şi Germania. Întrebat dacă e posibilă o revenire a sa în România, Dragoş Daniel a infirmat: “Este exclus! Nici o formaţie din România nu îi poate oferi un salariu la nivelul la care a ajuns Eric acum”, a spus el.

Între timp, Bicfalvi a debutat în noiembrie şi la naţionala României, el jucând 25 de minute în amicalul cu Danemarca, de la Bucureşti, sub conducerea lui Puiu Iordănescu.

Uitându-ne pe statiscile sale, putem spune că Bicfalvi este excelent: în afara celor 9 goluri marcate pentru Volin în acest sezon, adică aproape de jumătate dintre reuşitele echipei sale din campionatul Ucrainei (21 de goluri a marcat Volin), Bicfalvi a dat şi trei pase decisive.

Ajuns acum la 26 de ani, Bicfalvi a fost considerat pentru foarte multă vreme o mare speranţă a Stelei, unde a jucat în perioada 2007-2012, dar din nefericire nu a reuşit să se impună ca titular. Mijlocaşul central a primit iniţial încredere din partea lui Gheorghe Hagi, cel care pregătea formația din Ghencea în 2007, însă odată cu plecarea acestuia şi-a pierdut şi locul de titular.

Ulterior, Bicfalvi a apărut în primul 11 în mai multe rânduri, însă niciodată nu a mai sreuşit să se impună drept un titular de drept în Ghencea.  A adunat însă 63 de meciuri în Liga 1, în tricoul actualei campioane a țării, dar în 2012 s-a văzut nevoit să se despartă de trupa patronată de Gigi Becali, pentru că aceasta era clar că nu mai are vreun plan legat de el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!