Şapte români într-un container

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 noiembrie 2014

Şapte români au fost găsiţi locuind într-un container în incinta unei spălătorii de maşini din Canterbury, oraş situat în districtul Kent din sud-estul Angliei. Descoperirea acestora a fost rezultatul unei acţiuni poliţieneşti menite să anihileze reţelele de traficare şi exploatare a persoanelor, după cum informează presa locală din Kent în 12 noiembrie.

Ofiţerii de poliţie din Kent, în colaborare cu reprezentanţi ai biroului de imigrări Home Office Immigration Enforcement, au organizat o razie în mai multe spălătorii de maşini, magazine fast-food, saloane de masaj şi tabere improvizate locuite de nomazi, inclusiv în cinci locaţii unde se practica prostituţia şi oferirea de servicii sexuale. Acţiunile au inclus verificarea documentelor celor care ocupă astfel de spaţii şi cercetarea persoanelor care locuiesc sau lucrează în aceste perimetre. Ele au făcut parte dintr-o operaţiune mai largă, desfăşurată la nivel naţional, pentru a depista infracţiunile care vizează traficul şi exploatarea de persoane şi pentru a oferi sprijin victimelor vulnerabile a unor asemenea activităţi ilegale.

Poliţiştii au operat, de asemenea, cinci arestări, fiind reţinute cinci femei şi un bărbat.

„Victimele exploatării şi traficului de persoane sunt în general oameni care nici nu ştiu cui să se adreseze şi să ceară ajutor în astfel de situaţii disperate pe care le traversează. De obicei, aceste persoane au dificultăţi în a se exprima în limba engleză. Uneori, ele nu realizează că sunt exploatate şi reţinute împotriva voinţelor lor”, a susţinut ofiţerul de poliţie Matthew Home din cadrul poliţiei din Kent. „De aceea este nevoie de astfel de acţiuni comune, realizate prin colaborarea între mai multe instituţii, pentru a depista victimele vulnerabile ale traficanţilor de carne vie”, a precizat aceeaşi sursă.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!