Săpunaru, aproape de Portugalia

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 28 noiembrie 2014

560 sapunaru

Conform ultimelor informații de care dispunem, Cristi Săpunaru ar putea reveni în fotbalul portughez. Publicaţia A Bola spune că fundaşul român în vârstă de 30 de ani este dorit de formaţia Belenenses.

Fără echipă după ce contractul cu Elche s-a încheiat, Săpunaru nu a mai jucat de la finalul campionatului trecut, dar este pregătit să revină în fotbalul care contează. Publicaţia portugheză notează că discuţiile dintre Belenenses şi Săpunaru s-ar putea finaliza în câteva săptămâni.

Săpunaru a început să joace la Naţional, a petrecut apoi două sezoane la Rapid, iar în 2008 a fost achiziţionat de FC Porto. A stat patru ani la gruparea lusitană pentru ca apoi să aleagă Spania, unde a jucat la Zaragoza şi Elche.

Imediat după plecarea lui Victor Piţurcă, Săpunaru a vorbit despre o eventuală revenire a sa la naţionala României. Fundaşul declarase anterior că nu va mai juca sub tricolor cât timp Victor Piţurcă va fi selecţioner, dar acum, că acesta a rupt contractul cu naţionala, jucătorul a anunţat că se va pune la dispoziţia noului selecţioner, dacă el va avea nevoie de serviciile sale. În condiţiile în care Săpunaru îşi va găsi echipă și cum naţionala suferă pe postul de fundaş dreapta, probabil că el va intra în mod cert în vederile lui Iordănescu.

“Presupun ca Piţurcă a plecat la mai bine. Eu m-aş întoarce la echipa naţională cu alt selecţioner. Dacă se consideră ca e nevoie de mine, vin. Eu am avut o discuţie cu cineva de la Federaţie şi i-am explicat punctul meu de vedere. Domnul Piţurcă m-a jignit personal”, a spus Cristi Săpunaru.

Săpunaru şi-a început cariera la FC Naţional, iar între timp a mai semnat contracte cu Rapid, FC Porto, Zaragoza şi Elche. În Portugalia a cunoscut probabil cele mai mari satisfacţii din carieră, unde în tricoul lui Porto a câştigat trei Cupe şi a devenit campion în tot atâtea rânduri. Nu s-a oprit aici, mai mult, în sezonul 2010-2011 Săpunaru a cucerit Europa League, după o finală cu Braga.

În România, fundaşul dreapta are două trofee, ambele câştigate cu Rapid: Cupa României şi Supercupa României.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!