Săpunaru, debut la Pandurii

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 25 septembrie 2015

598 sapunaruCristi Săpunaru a jucat pentru prima dată în tricoul Pandurilor, a marcat şi a rezistat pe teren 69 de minute în partida din Cupa României pe care gorjenii au disputat-o la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă.

Fostul fundaş de la FC Porto şi Rapid a debutat cu gol pentru noua sa formaţie, Pandurii Tg. Jiu, în meciul din Cupa României contra celor de la UTA Bătrâna Doamnă. De meserie fundaş dreapta, Săpunaru a fost folosit de tehnicianul Edi Iordănescu în centrul defensivei la partida din 16-imile Cupei României, făcând cuplu cu Erico Da Silva.  Fundaşul a deschis scorul în minutul 10 al partidei, cu o lovitură de cap, după un corner.

Ultimul gol marcat de Săpunaru în Liga 1 s-a înregistrat pe 28 aprilie, în partida Rapid – FC Botoşani, scor 2-2. Pe atunci, fundaşul dreapta marca golul doi al echipei sale, din penalty.

Ultima partidă oficială jucată de el în Liga 1 s-a înregistrat cu apoape 4 luni în urmă, pe 27 mai, chiar împotriva actualei sale formaţii, Pandurii, meci pierdut însă de Rapid, scor 3-0.

După perioada bună avută la Rapid, unde devenise şi capitanul echipei, Cristi Săpunaru a intrat în atenţia selecţionerului Anghel Iordănescu, care l-a şi convocat pentru partida jucată de România la Belfast, pe 13 iunie 2015. Nu a prins însă nic iun minut pentru prima reprezentativă în meciul cu Irlanda de Nord, scor 0-0, în care postul de fundaş dreapta a fost ocupat de Paul Papp.

Dacă va continua evoluţiile bune şi în campionat, Cristi Săpunaru poate intra din nou în vederile selecţionerului pentru ultimele partide din preliminariile EURO 2016, contra Finlandei, pe 8 octombrie, pe Arena Naţională şi pe 11 octombrie contra celor din Feroe.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!