Sapunaru va plati daune materiale

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 februarie 2014

523 cristi sapunaruCristian Sapunaru va trebui sa plateasca daune materiale oamenilor de ordine dupa incidentele de la meciul pe care echipa FC Porto, la care a jucat, l-a sustinut in deplasare cu Benfica Lisabona, in sezonul 2009-2010 al campionatului Portugaliei, a anuntat site-ul publico.pt.

Fotbalistii Cristian Sapunaru, Hulk, Cristian Rodriguez, Helton si Fucile au fost condamnati la plata unor daune materiale intre 35.000 si 90.000 de euro pentru cei doi stewarzi care au fost vatamati corporal pe tunelul de acces la vestiare de pe stadionul Da Luz.

Cei cinci jucatori au fost acuzati de agresarea lor la partida din 8 decembrie 2009. Sapunaru a fost declarat vinovat in doua capete de acuzare, in timp ce ceilalti patru fotbalisti au fost acuzati de agresiune in forma simpla.

Doar Helton si Fucile mai evolueaza la FC Porto. Sapunaru a ajuns la Elche, Hulk la Zenit Sankt Petersburg, iar Cristian Rodriguez la Atletico Madrid.

Presa a scris, pe 11 octombrie 2011, ca Sapunaru risca inchisoarea in Portugalia, dupa ce Ministerul Public a cerut acuzarea romanului de vatamare corporala, in urma incidentului respectiv.

Ministerul Public a sustinut ca jucatorii i-au agresat pe cei doi agenti, actionand in „forma deliberata, dorind si reusind sa-i molesteze fizic pe cei doi”. Conform presei, Sapunaru l-a lovit pe unul din stewarzi in cap si la abdomen, iar Hulk doar in abdomen.

In 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Sapunaru si Hulk. Liga Profesionista de Fotbal din Portugalia a initiat apoi, pe 12 ianuarie 2010, proceduri disciplinare impotriva jucatorilor Hulk si Cristian Sapunaru, impotriva cluburilor Benfica Lisabona si FC Porto si impotriva arbitrului Lucilio Baptista.

La 24 februarie 2010, membrii Consiliului de Justitie al Federatiei Portugheze de Fotbal au decis reducerea suspendarii lui Sapunaru la patru etape.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!