Șase probleme de sănătate pentru care să nu te îngrijorezi

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 6 noiembrie 2015

Iată ce probleme de sănătate n-ar trebui să te pună pe gânduri, chiar dacă par ceva serios.

 

Celulita

Celulita este o mare problemă estetică, dar doar atât. Nu spune prea multe despre starea ta de sănătate sau despre greutatea ta. Aproximativ 90% dintre femei au celulită, indiferent de forma corpului.

Arborele genealogic

Doar pentru că bunicul a murit de o boală cardiovasculară, iar mătușa a suferit de diabet, asta nu înseamnă că și tu vei dezvolta una dintre aceste boli. Mulți alți factori influențează apariția bolilor cronice, de la alimentație la stilul de viață. Este foarte bine că îți cunoști istoricul medical al familiei, dar acesta nu este o condamnare la moarte. Sunt oameni care fac cancer fără ca în familia lor cineva să fi avut, după cum sunt oameni care au trăit mult și bine cu toate că erau cazuri în familie.

Scaunul

Un om normal poate avea scaun de două-trei ori pe zi până la unul la fiecare trei zile. Orice deraiere în plus sau în minus trebuie urmărită de un medic.

Vergeturile

O altă problemă de ordin estetic sunt vergeturile. Să le ai nu înseamnă ceva rău. Acestea apar fie la pubertate, fie la femeile care au născut. Îngrijorătoare ar trebui să fie vergeturile apărute în urma unei pierderi rapide în greutate sau în cazul îngrășării într-o perioadă scurtă de timp.

Glezne umflate

Lipsa unor glezne bine conturate și impresia că pulpa se leagă direct de talpa piciorului are de cele mai multe ori cauze genetice. Totuși, în unele cazuri, gleznele umflate pot fi un semn de diabet sau boli cardiovasculare. În cazul femeilor însărcinate, sunt un semn de retenție de fluide.

Măselele de minte

Multă lume se plânge de probleme cu măselele de minte, dureri, carii și alte complicații. Însă nu toată lumea care, din diverse motive, și-a scos măselele de minte ar fi trebuit să o facă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

O parere la “Șase probleme de sănătate pentru care să nu te îngrijorezi”

  1. Adina Milea Spune:

Spune-ti si tu parerea!