Scădere drastică a populației

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 august 2015

România va înregistra o scădere a populației de 22,1% până în 2050, una dintre cele mai mari rate de scădere din lume, potrivit unui studiu realizat de Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Analiza pe 2015 cu privire la prospecțiunile populației mondiale relevă că, în România, numărul locuitorilor se va diminua cu până la 22,1% în următorii 35 de ani, situându-se pe locul al doilea în clasamentul mondial al țărilor cu cea mai mare rată de scădere a populației până în 2050, relatează site-ul agenției de presă  Novinite, citat de Mediafax. În fruntea clasamentului se află Bulgaria, a cărei populație va scădea cu 27,9%, de la 7,15 milioane la 5,154 milioane de locuitori.

România se află pe lista celor 48 de țări în care numărul de locuitori se va reduce în perioada 2015-2050, încadrându-se în grupa acelor țări în care populația se va diminua cu peste 15%, alături de Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Croația, Lituania, Letonia, Japonia. După Bulgaria și România, următoarele zece poziții în clasament sunt ocupate de țări din estul Europei.

 

Rată de fertilitate scăzută

Potrivit raportului, rata de fertilitate din țările europene „este sub nivelul necesar” pentru compensarea numărului de locuitori, o situație valabilă în ultimele decenii. De asemenea, în următorii șapte ani, India va deveni cea mai populată țară, va avea o populație mai mare decât China. Numărul de locuitori din China (1,38 miliarde) și India (1,31 miliarde) va ajunge la 1,4 miliarde de locuitori până în 2022.

Populația mondială va crește la 9,7 miliarde de locuitori până în 2050 și până la 11,2 miliarde până în 2100, în condițiile în care 9 miliarde de persoane vor locui în Africa și în Asia până la finalul secolului.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!