Scădere record la șomaj

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 17 octombrie 2014

Șomajul din Marea Britanie a cunoscut în 2014 cea mai puternică scădere anuală înregistrată în ultimii 40 de ani, de când indicele șomajului este calculat regulat, de către instituții specializate, a informat Ministerul Muncii și Pensiilor (Department for Work and Pension – DWP) în 15 septembrie.

Numărul persoanelor aflate la o vârstă activă, dar care nu au în prezent un loc de muncă, a ajuns să fie mai mic de două milioane, în condițiile în care cifra totală a celor apți de muncă este de peste 40 milioane la nivelul Regatului Unit.

Rata șomajului a scăzut ajungând la doar 6%, aceasta fiind cea mai mică valoare a acesteia înregistrată din 2008, rezultă din ultimele date statistice publicate de Oficiul Național de Statistică, rezultă din comunicatul DWP. Scăderea față de 2013 este de 1,7 puncte procentuale, având în vedere că, în urmă cu un an, același indicator se situa la valoarea de 7,7%, conform rapoartelor ONS.

Circa 30,76 milioane de oameni sunt încadrați în muncă în acest moment, în întreaga țară. Iar alte aproape 9 milioane de indivizi sunt declarate inactive din punct de vedere economic, deși se află la o vârstă la care ar putea desfășura activități lucrative.

„Cifrele raportate de ONS arată că toate măsurile economice luate pentru a încuraja crearea de noi locuri de muncă, ca și cele menite să îi convingă pe oameni să se întoarcă în câmpul muncii au funcționat”, a reacționat ministrul muncii Esther McVey, imediat după publicarea datelor statistice.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!