Scandal cu iz de alcov la Primăria Iașului

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 mai 2015

Acuzații grave la adresa primarului din Iași, Gheorghe Nichita, care este în prezent cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu, după ce a stat o noapte în arest.

Fosta iubită a edilului, care l-a denunțat la DNA, spune că, orbit de gelozie, primarul a amenințat-o și chiar a lovit-o, iar dovezile acestor acte de agresiune au fost duse procurorilor. Adina Samson, în prezent subalternă a primarul Gheorghe Nichita, a făcut primele dezvăluiri după un scandal în care edilul a fost acuzat că a folosit Poliția Locală ca să-și urmărească fosta iubită.

Adina Samson a spus că relația pe care o aveau de câțiva ani s-a înrăutățit în septembrie anul trecut. Ea susține că agresivitatea și gelozia lui au făcut-o să-l părăsească, potrivit Digi24.

Femeia spune că Gheorghe Nichita a pus mai mulți angajați ai Poliției Locale să o urmărească și că aceștia acționau la comanda șefului instituției, Liviu Hliboceanu.

În octombrie 2014, Adina Samson a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Imediat, spune ea, a fost amenințată cu moartea, pe stradă, de un necunoscut, despre care a aflat că era nepot al primarului.

Fosta iubită a edilului mai afirmă că vrea să îl dea în judecată pe Gheorghe Nichita, dar și Poliția Locală și să le ceară daune. Primarul Iașiului este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu, dar decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DNA

Tot sub control judiciar vor fi cercetați și ceilalți doi inculpați din acest dosar – Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avirvarei, șef serviciu în cadrul poliției.

 

Spionaj non-stop

Gheorghe Nichita a făcut se pare o pasiune nebună pentru femeia pentru care a și divorțat anul trecut, potrivit presei locale, citate de stirileprotv.ro. Adina Samson este director în Primăria Iași și de când a decis să nu îi mai răspundă edilului la avansuri, a devenit o țintă pentru Poliția Locală. Nichita le dădea ordine agenților la telefon. Primarul, notează procurorii, voia să știe unde mergea femeia, cu cine se întâlnește și ce face.

Punctul culminant a fost atins recent, când Nichita ar fi trimis în misiune trei ofițeri ai Poliției Locale la o pensiune din județul Suceava. Agenții secreți trebuiau să se convingă dacă se aude sau nu scârțâitul patului dintr-o anumită cameră.

În actul prin care cer arestarea, procurorii notează că Nichita i-ar fi dăruit amantei sale un telefon, dar nu înainte de a-i instala un program de tip spy care să îi permită în fiecare moment să vadă ce mesaje trimite și primește, poziția gps-ului și ce fotografii sau filmulețe face.

Gheorghe Nechita își spiona și potențialii parteneri de afaceri. Între aceștia, Gruita Stoica și Robert Wolsey. Mai mult, șefii Poliției Locale accesau bazele de date ale Ministerului de Interne pentru a afla identitatea unor persoane care îl interesau pe Nichita. Misiunile de filaj erau decontate de Poliția Locală ca niște activități legale, oficiale.

Primarul Iașiului s-ar fi folosit inclusiv de clanul interlop al Cordunenilor, pe lângă angajați ai Poliției Locale și ai altor instituții din Primărie, pentru a-și urmări iubita și a amenința un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Gheorghe Nichita este primar al Iașiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind și lider al organizației județene a partidului, dar și vicepreședinte la nivel național.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!