Scandal în Italia cu firme românești

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 10 august 2015

italia_muncitori_platiti_prost_1

Firme din Italia și România au angajat muncitori români plătiți cu salarii aflate sub standardele italiene pentru lucrări de reconstrucție post-seismică în provincia L’Aquila, în cadrul unor contracte de 22,5 milioane de euro, un om de afaceri român fiind dat în urmărire, relatează presa italiană, preluată de Mediafax.

Procurorii provinciei italiene L’Aquila au declanșat operațiunea „Dumping social”, verificând contracte în valoare de 22,5 milioane de euro pentru lucrări de reconstrucție în urma cutremurului din 2009, soldat cu 308 morți și cu daune materiale de sute de milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, numeroase firme italiene au angajat muncitori români, cu salarii mai mici decât cele prevăzute de legislația italiană și forțați să lucreze ore suplimentare, cu amenințarea că vor fi concediați.

În plus, potrivit procurorilor, ar exista și un sistem de spălare de bani, prin intermediul unei filiale a Băncii Raiffeisen și al unei firme din orașul român Lugoj, informează site-ul de știri AbruzzoWeb.it. În cadrul anchetei, au fost arestați preventiv șase suspecți, iar 13 sunt cercetați în libertate. Conform agenției AGI, autoritățile italiene caută un om de afaceri din orașul Lugoj, Nicolae O., în vârstă de 46 de ani.

Cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter produs în aprilie 2009 în regiunea Abruzzo s-a soldat cu 308 morți și a provocat prăbușirea a numeroase clădiri în orașul și provincia L’Aquila.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!