Scandal la Deva

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 aprilie 2015

577 munteanCetate Deva nici nu ar fi obţinut puncte în plus în play-out, dar nici n-ar fi fost afectată, indiferent de cum s-ar fi terminat meciul oficial din campionatul de handbal feminin, cu fetele din Vâlcea.

Oficialii hunedoreni nu au putut accepta, însă, prestația celor doi arbitri din Republica Moldova, Dorian Sîrbu şi Valentin Suponicov, pe care au catalogat-o ca fiind slabă. „Este incredibil cum au putut să conducă meciul aceşti arbitri, au avut un regulament propriu şi au făcut masacru. A fost cel mai slab arbitraj pe care l-am văzut în ultimii 10 ani la un meci de handbal. Şi cel mai slab cuplu din România este peste ei. Au venit să facă practică cu noi, dacă în Republica Moldova nu au ce să arbitreze. Eventual, conduc jocuri de fotbal, în niciun caz de handbal. Nu ştiu cine îi ţine în braţe, cu ce scop sunt trimişi, dar cineva trebuie să-şi asume aceste delegări, altfel este o bătaie de joc la adresa handbalului românesc. Am fost nevoit să vorbesc cu şefii forţelor de ordine pentru a se mobiliza şi a lua măsuri ca lumea să nu intre pe teren. Vă spun sincer, dacă ar fi fost un meci cu miză, arbitrii n-ar mai fi ieşit din sală”, au fost declaraţiile date de Marian Muntean, preşedintele formației din Deva.

Dorian Sîrbu şi Valentin Suponicov nu sunt la primul meci după care produc astfel de tensiuni. Ei fost contestaţi şi de conducerile echipelor Steaua şi Energia Tg. Jiu după partida directă din returul Ligii Naţionale. „Nu ştiu ce au fluierat arbitrii în repriza a doua, nu ştiu cine a cerut străini, dar ca să vină şi să îşi bată joc, mai bine îi plătim pe ai noştri”, a fost declaraţia dată atunci de Viorel Mazilu, antrenorul Stelei. Să mai amintim și de meciul de la Bacău, tot din sezonul regulat, unde aceștia nici nu s-au prezentat.

Marian Muntean a făcut şi alte dezvăluiri legate de cei doi arbitri: „Au cerut două nopţi de cazare la Deva şi au vrut să mă păcălească şi cu 800 de lei în plus în baremul de arbitraj! Noroc că am avut pe cineva, care ştia cât este baremul, că altfel îmi luau şi câte 400 de lei în plus de fiecare”, a spus el. Oficialul nu înţelege cum federaţia a putut să-i delege pe cei doi arbitri, mai ales că partida avea un caracter decisiv în lupta pentru play-off.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!