Scandal la U17

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 3 aprilie 2015

576 ianis

Scandalul de la naţionala Under 17 a României a început să implice nume mari ale fotbalului nostru. Astfel, Gheorghe Hagi consideră că trei dintre jucătorii săi, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis, fiul său, au fost umiliţi de un membru FRF.

Gheorghe Hagi a cerut preşedintelui Comisiei Tehnice a FRF, Anghel Iordănescu, să-l demită pe coordonatorul loturilor naţionale de juniori, Zoltan Kovacs.

Hagi consider că acesta ar fi folosit un ton nepotrivit în dialogul cu cei trei jucători, iar lui Ianis i-ar fi spus că „este un zero, un nimic”. Kovacs se apără şi spune că traducerea a fost una greșită, el afirmând de fapt că fiul lui Hagi nu a realizat încă nimic la echipele naţionale şi că trebuie să demonstreze valoarea pe care crede că o are.

Kovacs mai spune că a considerat că trebuie să aibă un comportament mai dur din cauza faptului că jucătorii nu aveau o atitudine demnă de echipa naţională.

„Vreau să nu-mi fie scoase cuvintele din context. Trebuia să existe câteva intervenţii puternice, pentru că ne aştepta un turneu greu în Anglia, iar comportamentul jucătorilor nu era cel potrivit. Orice jucător care are onoarea de a reprezenta România are datoria de a da totul, de a încerca să fie mai bun decât este. Toată lumea are drepturi, dar şi îndatoriri. Când jucătorii nu se comportă aşa cum trebuie, eu sunt acolo pentru a corecta situaţia. Copiii trebuie să înţeleagă că nu ne jucăm la echipa naţională, reprezentăm România. Când am spus «nimic», am vrut să spun că nu a realizat nimic deosebit în comparaţie cu ceilalţi jucători. I-am spus că numele nu contează, copilul contează, performanţele sale. Nu ştiţi cum vorbesc în şedinţe, în Comisia Tehnică, cât de dur trebuie să fiu pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că avem jucători talentaţi, dar nu avem profesori buni. Îl respect pe domnul Hagi, dar eu ştiu ce am făcut. Marea greşeală pe care o facem este că pentru noi rezultatele înseamnă, pur şi simplu, rezultatul unui meci, nu gândim în perspectivă”, a declarat Zoltan Kovacs, directorul de dezvoltare al FRF.

Un alt mare nume al fotbalului românesc, Ilie Dumitrescu, a încercat să-i spună lui Kovac că ar fi trebuit să aibă o altă atitudine şi un discurs diferit în faţa unor copii, însă Kovacs i-a replicat și acestuia: „Ilie Dumitrescu nu trebuie să-mi dea lecţii.”

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!