Scandal pe noile trenuri de metrou din Bucureşti

Articol publicat in sectiunea Social pe data 12 mai 2014

Metrorex a cumpărat 16 trenuri de metrou, pentru care ar fi plătit 98 milioane de euro, de la firma CAF din Spania. Trenurile au câte 6 vagoane, o lungime de 114 m, o capacitate de 1.200 de pasageri şi pot circula cu o viteză maximă de 80 de km pe oră. Garniturile sunt dotate cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sindicaliştii de la metrou susţin că platformele noilor trenuri cumpărate de Metrorex sunt prea late şi impun modificări în toate cele 14 staţii de pe Magistrala 2. Compania susţine, în replică, faptul că trenurile respectă normele tehnice impuse. 

Lucrări la peroane

Liderul Uniuni Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că platformele noilor trenuri cumpărate de Metrorex sunt mai late decât ar trebui, în prezent fiind mai multe zone de pe magistrala 2 în care se lucrează la peroane. Rădoi a precizat că pentru utilizarea noilor trenuri trebuie „să se taie din peroane”, astfel încât, pe lângă cele 98 de milioane de euro plătite pentru achiziţionare, vor mai fi costuri suplimentare, care vor trebui plătite tot de Metrorex, adică din banii cetăţenilor. „Nu ştiu suma, dar de suportat, o suportă Metroul. Noile trenuri ar fi trebuit să fie în circulaţie din aprilie. Nu ştim cât durează modificările, pentru că sunt necesare în toate staţiile de pe magistrala 2”, a spus liderul sindical. 

Posibile verificări

Premierul Victor Ponta a declarat, întrebat despre faptul că s-au cumpărat garnituri de metrou care nu ar încăpea în staţii, că, dacă Metrorex va cere, o să se facă o verificare şi vor fi sesizate toate instituţiile statului pentru a-i trage la răspundere pe cei care au făcut acest contract.

El a mai spus că se află în fază finală întocmirea documentaţiei pentru trecerea metroului Bucureşti la Primăria Capitalei, arătând că acest lucru se va face cu siguranţă anul acesta, dar el doreşte să fie cât mai repede.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!