Scandal românesc de dopaj

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 15 aprilie 2016

625 lavricSandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, spune că sportiva în vârstă de 25 de ani şi-a recunoscut greşeala şi cel mai probabil o aşteaptă o suspendare drastică. Şeful FRA se declară contrariat de acest scandal şi lasă de înţeles că există dedesubturi care încă nu au ieşit la iveală.

„Am avut o discuţie cu Mirela şi cu antrenoarea ei. E o situaţie greu de gestionat. Domnişoara a recunoscut că a făcut acest lucru, la prescripţia medicului Vasile Oşean. A luat acest medicament ultima dată în luna decembrie. Federaţia Internaţională de Atletism a făcut controalele. A fost controloată ea, Răzor iar Federaţia Română de Atletism a aflat abia pe 7 martie că acest medicament se află pe lista medicamentelor interzise. Nu se ştie cât timp rămâne în organism aceste medicament. Consider că este o lipsă de comunicare între medici şi sportivi. Nu pot să vă spun ce riscă, dar e clar că riscă o suspendare. Probabil cineva ascunde ceva, asta e tot ce pot să spun. E ciudat. Tot ce putem să facem e să facem controale şi să declare pe propria răspundere că nu au luat sau dacă au luat, ce au luat. Alte arme sau pârghii nu avem”, a declarat Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Atleta Mirela Lavric, 25 de ani, una dintre cele mai bune sprintere din România, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland, din luna martie, competiţie la care sportiva a cucerit medalia de bronz cu ştafeta de 4 x 400 m.

Astfel, sunt şanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Răzor, Adelina Pastor şi Andrea Miklos să-şi mai păstreze medalia luată la competiţia indoor din Statele Unite.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!