Scandalul Volkswagen – Șeful grupului auto a demisionat

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 25 septembrie 2015

Directorul executiv al Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat, miercuri, în urma scandalului legat de înșelătoria privind emisiile poluante la anumite modele diesel lansate în ultimii ani. „Sunt șocat de evenimentele din ultimele două zile”, a transmis acesta. Volkswagen, cel mai mare constructor auto din lume, a recunoscut că a folosit un software pentru a trișa la testele oficiale legate de emisiile poluante în Statele Unite. Acum, șoferii americani dau în judecată compania.

Ari Levin, din New York, care este proprietarul unei mașini diesel Jetta, a aflat despre înșelătorie la finalul săptămânii trecute, când a auzit știrea la radio, relatează ABC News. Bărbatul susține că se simte înșelat, deoarece reclamele grupului auto susțineau că modelul achiziționat de el face parte din cele eco-friendly. Avocatul lui Levin, Jay Rice, a precizat că a deschis un proces colectiv, deoarece compania a „înșelat în mod deliberat nu doar pe clientul meu, ci toți consumatorii americani”.

El a reliefat faptul că Volkswagen a instalat cu bună știință software-ul respectiv, pentru a arăta în timpul testelor oficiale o emisie de noxe de până la 40 de ori mai mică. Jetta nu este singurul model inclus în scandal, ci și Golf, dar și Audi A3 sedan.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!