Scăpat de arest, dar pus sub control judiciar de DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 5 decembrie 2014

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu este urmărit penal de procurorii DNA și a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de abuz în serviciu. Astfel, deși a scăpat de ridicarea imunității parlamentare, miercuri, în urma votului din Camera Deputaților, împotriva lui Teodorescu s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar acesta se va afla sub control judiciar pe toată durata urmăririi penale, informează un comunicat al DNA. De asemenea, DNA mai transmite că, dacă deputatul încalcă cu rea-credință obligațiile ce trebuie respectate cât timp se află sub control judiciar, această măsură se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Plenul Camerei Deputaților nu a reușit să strângă numărul de voturi necesare pentru a aviza favorabil solicitarea DNA de ridicare a imunității în cazul lui Cătălin Teodorescu, președintele PDL Argeș, votul fiind secret. Surse citate de televiziunile de știri au anunțat că 151 de deputați au votat în favoarea solicitării DNA și 101 împotrivă. Ulterior, s-a anunțat oficial că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviințarea solicitării DNA. Astfel, dintre cei 401 deputați, au fost prezenți 292, iar dintre aceștia, 256 și-au dat votul. 9 voturi au fost anulate, 146 de voturi au fost în favoarea solicitării DNA și 101 au fost împotrivă.

Pentru că ridicarea imunității se putea face doar cu jumătate plus unu din numărul deputaților prezenți, s-a constatat că nu au fost suficiente voturi pentru ridicarea imunității lui Cătălin Teodorescu.

Pe 24 noiembrie, DNA a cerut Parlamentului avizul de încuviințare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu pentru abuz în serviciu, acesta fiind implicat în dosarul Alinei Bica, fostul șef al DIICOT. Alina Bica este acuzată că, în 2011, a făcut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitală, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despăgubire în acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!