Scăpat de la închisoare după ce a ucis din culpă

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 2 februarie 2015

Un om de afaceri din nord-estul Londrei a primit un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, în urma unui accident tulburător în care un bulgar a decedat.

Shenol Shevka-Ahmed, un bulgar de 37 de ani, a decedat după ce a fost strivit de o ghilotină de cinci tone în incinta firmei RK Metalworks din Edmonton, Londra. Evenimentul a avut loc acum doi ani, în ianuarie 2013. Atunci, bulgarul ajuta la mutarea maşinăriei respective, alături de alţi colegi de muncă. El şi David Hawkins, de 31 de ani, foloseau două motostivuitoare pentru a ridica ghilotina de cinci tone, în timp ce alţi angajaţi mânuiau nişte bare de metal pe care intenţionau să lase ghilotina să alunece. Se pare că barele de metal n-au ţinut, iar ghilotina s-a răsturnat peste bulgar, strivindu-l.

Proprietarul afacerii, Mohammad Babamiri, de 59 de ani, din Southgate, nordul Londrei, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi de nerespectarea regulamentelor de protecţie a muncii, în urma judecăţii la Snaresbrook Crown Court. Acesta a fost pedepsit la 18 luni de închisoare cu suspendare, în condiţiile în care, după spusele judecătorului, „accidentul putea fi prevenit, era uşor de prevăzut şi n-ar fi trebuit să aibă loc sub nici o formă”. Cu toate că recunoaşte durerea şi necazul pricinuite familiei bulgarului, judecătorul William Kennedy a notat şi efectul asupra lui Babamiri, care „nici nu mai este în stare să conducă afacerea care i-a adus un venit de când a venit în UK. Nu există nici o îndoială că el se pedepseşte singur, moment de moment, într-un mod ce nu poate fi egalat de sentinţa pe care această curte ar putea-o da”, conchide judecătorul.

David Hawkins, din Harlow, Essex, care a primit ajutor prin consiliere în urma accidentului, a fost şi el găsit vinovat de nerespectarea protecţiei muncii în rolul asumat la mutarea ghilotinei de cinci tone.

„E un caz tragic”, a mai adăugat judecătorul, „victima lucra pentru Babamiri de doar câteva săptămâni şi era foarte încântat că-şi găsise un loc de muncă permanent”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!