Schimb de experiență româno-britanic între CAR-uri

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 iulie 2015

UNCAR, uniunea caselor de ajutor reciproc din România, a organizat un eveniment de patru zile în Marea Britanie, cu vizite și seminarii la Manchester și Liverpool.

30 de reprezentați de la CAR-uri din țară au participat la conferințe alături de reprezentați ai CAR-uri din UK.

Scopul evenimentului de săptămâna trecută a fost schimbul de experiență între britanici și români în acest sector, care întâmpină același fel de provocări în societatea de astăzi. Lucrând împreună, aceste provocări pot fi depășite de către CAR-uri, relatează publicația online www.thenews.coop.

Proiectul s-a desfășurat ca urmare a unui studiu la nivel european cu subiectul „credit la prețuri accesibile” care a antrenat sectorul CAR din cele două țări. S-a discutat despre posibilitățile de dezvoltare la nivel global, dar și despre probleme de legislație și reglementare, în climatul post-criză financiară. Președintele UNCAR, Stelian Minoiu, a vorbit despre tendința recentă de creștere a numărului membrilor CAR din România, în vreme ce Paul Jones de la Universitatea din Liverpool a lăudat CAR-urile românești pentru că oferă o dobândă de 5% la dividende, un procent mare pentru Europa de Est.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!