Schimbarea contoarelor de curent, obligatorie

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 noiembrie 2014

Populaţia şi firmele din România ar putea fi obligate să-şi înlocuiască toate contoarele care măsoară consumul de curent electric cu unele inteligente, se arată în Planul Naţional de Acţiune pentru Eficienţa Energetică, lansat recent în dezbatere publică de Departamentul de Energie, informează Gândul.info.

Măsura ar putea fi implementată în următorii şase ani, potrivit documentului citat. Cifrele prezentate în Planul Naţional de Acţiune pentru Eficienţă Energetică arată că, în 2012, doar 1% dintre consumatorii alimentaţi cu energie electrică deţineau contoare inteligente.

În 2014, vor fi implementate proiecte-pilot, atât la oraşe, cât şi la sate, pentru a fi decise condiţiile finale de instalare a noilor contoare, precizează incomod-media.ro.

ANRE va aproba apoi, până la finele anului viitor, calendarul naţional de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă, care va conţine datele calendaristice ale etapelor de implementare şi planul naţional de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă care să cuprindă lucrările de investiţii, valoarea lor, sursele de finanţare, precum şi măsuri de informare a clienţilor finali, precizează sursa citată.  

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!