Schimbarea furnizorilor de utilitati

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 17 februarie 2014

uk_bills

Daca dorinta dumneavoastra de a schimba furnizorul este una noua si nu aveti informatiile necesare, iata-le in continuare pe cele mai importante dintre ele.

 

 

Gaz si electricitate

 

Cat de mult pot economisi daca as schimba furnizorul?

O suma semnificativa, pana la 325 lire pe an, mai ales daca este prima oara cand schimbati furnizorul. In plus, schimbarea este gratuita.

 

Ce schimb? Am nevoie de un nou contor?

Nu. Noul furnizor va continua sa foloseasca aceleasi cabluri, tevi si contoare pe care le aveti acum. De asemenea, noul furnizor va contacta fostul furnizor pentru a rezolva transferul cerut. Singurele schimbari pe care le veti observa vor fi numele companiei de pe factura si factura mai mica.

 

Nu am timp sa completez formularul. Cat dureaza sa schimb?

Schimbarea online, cu Yahoo de exemplu, este extrem de simpla si nu va consuma prea mult timp.

Trebuie doar sa:

  • spuneti numele actualului furnizor, cat platiti acum si cum obisnuiti sa platiti;
  • comparati planurile tarifare existente;
  • alegeti planul pe care-l doriti si dati datele de contact si ale contului (datele bancare va sunt cerute numai daca ati ales sa platiti prin debit direct);
  • vor fi trimise noului furnizor datele necesare pentru noul cont; de asemenea, noul furnizor va informa fostul furnizor de schimbare;
  • oferiti citirea contorului ambilor furnizori, cand vi se va cere acest lucru.

Tot procesul va dura intre 28 si 45 de zile.

 

Cum pot afla daca un furnizor este de incredere?

Comparatiile puse la dispozitie de serviciul online al Yahoo este bazat pe studii independente, care se innoiesc la 6 luni.

Veti putea vedea cat de multumiti sunt clientii actuali, daca furnizorul merita din punct de vedere al comparatiei pret-servicii si daca serviciul de relatii cu clientii este multumitor.

De asemenea, veti putea citi parerile clientilor, sortate dupa nivelul de satisfactie.

 

Ce sunt planurile online?

Exista doua tipuri de planuri online.

  • Planurile online semnate sunt puse la dispozitia clientilor care schimba prin intermediul serviciilor Yahoo Energy Service. Veti primi si factura scrisa.
  • Planurile online sunt planuri prin intermediul carora nu veti primi facturi scrise, dar va trebui sa le verificati online, logandu-va pe contul creat. De vreme ce acest tip de planuri au costuri mai mici pentru furnizor, si reducerile pot fi mai mari.

 

Ce fac daca a intervenit o pana de curent sau o scurgere de gaz dupa ce am schimbat furnizorul?

Nu conteaza despre ce companie este vorba, pentru ca in astfel de cazuri se aplica aceleasi proceduri de urgenta. Furnizorul de electricitate va va oferi un numar de urgente la care puteti apela oricand, la care trebuie sa sunati daca sunteti in situatia de a crede ca exista o problema serioasa sau de securitate. Transco este responsabila pentru toate urgentele referitoare la gaz pe teritoriul Marii Britanii. Numarul gratuit de telefon este 0800 111 999.

 

Pot sa schimb de la Economy 7?

Da, dar asta ar insemna sa schimbati si contorul. Trebuie sa contactati furnizorul curent pentru a aranja acest lucru, si s-ar putea sa va taxeze pentru acest serviciu. De abia dupa ce ati schimbat contorul puteti compara ofertele si efectua schimbarea furnizorului.

 

 

Telefonie fixa

 

Pot economisi bani daca schimb compania de telefonie fixa?

Da, clientii uSwitch.com estimeaza ca au facut economii anuale de 200 lire schimband compania de telefonie fixa.

 

Am auzit ca schimbarea este complicata: sunt ingrijorat.

Nu aveti de ce, schimbarea se realizeaza in cateva zile si nu trebuie sa va schimbati linia telefonica sau numarul. Mai mult de 2 milioane de clienti au schimbat compania de telefonie.

 

Cat dureaza schimbarea?

Dureaza aproximativ 5 minute pentru a completa online detaliile pe Yahoo, apoi maximum 48 de ore pentru a face un nou cont la compania aleasa. Din acea clipa puteti incepe convorbirile mai ieftine.

 

Daca schimb, sunt legat de noua companie pentru o perioada de timp?

Nu, puteti schimba furnizorii pentru cel mai ieftin contract ori de cate ori doriti. Puteti sa verificati oricand daca in zona in care locuiti nu exista o oferta mai buna.

 

Ce as putea primi de la o alta companie?

Exista ceva pentru fiecare. Companiile ofera tarife competitive pentru apelurile internationale, planurile prepay care sa va ajute cu bugetul, telefonia prin cablu s.a.m.d..

 

De unde aflu daca furnizorul nou este unul reputabil?

uSwitch.com pune la dispozitie o lista extinsa a companiilor de telefonie britanice, incluzand BT, ntl sau Telewest, astfel incat sa va asigurati ca ati ales un serviciu de calitate.

 

 

Televiziune digitala

 

Cum semnez pentru televiziunea digitala?

Este foarte usor, prin intermediul serviciilor Yahoo online puteti afla ce furnizor de televiziune digitala poate fi gasit in zona dumneavoastra.

 

Care este oferta?

TV prin cablu digital: pus la dispozitie de ntl sau Telewest printr-un receiver. Puteti beneficia si de pachetul competitiv de telefonie.

TV prin satelit digital – Sky Digital va pune la dispozitie acest serviciu fie prin digibox, fie prin minidish.

Freeview: receptionati canale in mod gratuit prin intermediul unui receptor sau al televiziunii digitale integrate.

 

De ce echipament voi avea nevoie?

Puteti primi programele de televiziune prin intermediul oricarui televizor fabricat in ultima decada, daca acesta este conectat la cablul sau la receiver-ul aferente.

 

Care companii ofera cele mai bune preturi pentru canalele pe care doresc sa le receptionez?

Raspundeti online la cateva intrebari legate de preferintele dumneavoastra si vi se va prezenta un tabel cu furnizorii si pachetele de servicii adecvate. Acest lucru va va permite sa comparati atat pachetele de canale, cat si serviciile aditionale.

 

Care este diferenta intre abonament si free-to-air?

Pentru canalele care fac parte din pachetul provenit de la Sky, Telewest sau ntl, va trebui sa platiti abonament. Canalele gratuite nu cer sa platiti pentru ele si se receptioneaza prin intermediul adaptoarelor digitale.

 

Cat dureaza sa semnez?

Cinci minute, pentru a completa cateva date online, si 2 – 3 saptamani pana cand veti receptiona programele dorite prin intermediul televiziunii digitale.

 

Dupa ce am semnat, sunt legat de furnizor pentru o anumita perioada de timp?

Companiile de televiziune digitala semneaza cu dumneavoastra, in mod obisnuit, pentru 1 an, dar puteti modifica sau face schimbari in perioada respectiva. Verificati site-urile companiilor pentru a afla care este cea mai buna oferta pentru dumneavoastra.

Autor articol: Liviu Untaru
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!