„Schimbarea la față” a consulatelor românești din Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Acte, Consulat, Diaspora pe data 25 mai 2015

Londra_Ambasada_Intalnire Departamentul Consular_2015

Cozile și aglomerația din fața ghișeului vor dispărea, iar deplasările repetate pentru un simplu document vor deveni de domeniul trecutului pentru românii care apelează la serviciile Secției Consulare a Ambasadei României din Londra. În plus, ei vor putea suna la orice oră, apelurile lor telefonice în vederea obținerii unor informații consulare fiind preluate 24 de ore din 24. Așa a promis Bogdan Stănescu, directorul general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în fața unei audiențe formate din reprezentanți ai comunității românești din Regatul Unit. Întâlnirea a avut loc în 15 mai, la sediul Ambasadei României la Londra și al Institutului Cultural Român din Belgrave Square.

 

Call center non-stop pentru informații consulare

Românii din Marea Britanie care solicită informații consulare prin telefon pot să uite de vremurile în care apelurile lor telefonice rămâneau fără răspuns, a informat Bogdan Stănescu, directorul general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Acestea sunt preluate în prezent, 24 de ore din 24, de către un call center creat recent, special în acest scop. Centrul are 24 de angajați care răspund la solicitările românilor din străinătate și și-a început funcționarea în acest an, la data de 5 ianuarie.

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSRS) a fost creat de Ministerul Afacerilor Externe pentru a oferi informații consulare cetățenilor români aflați în afara granițelor țării, „pe fondul creşterii fără precedent a dimensiunii comunității românești din străinătate şi a diversificării problematicii de natură consulară”.

Românii pot obține informații de natură consulară atât prin telefon, cât și accesând portalul www.informatiiconsulare.ro sau prin e-mail (contact@informatiiconsulare.ro).

„Sistemul are la dispoziţia sa o infrastructură modernă de comunicaţie care oferă interconectivitatea dintre centru şi misiunile diplomatice şi oficiile consulare. (…) Personalul CCSRS asigură, 24 ore/7 zile, asistență consulară atât în ceea ce privește informarea publicului asupra serviciilor consulare prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate, cât și în cazul producerii unor situații de urgență în care sunt implicați cetățeni români în exteriorul granițelor țării”, conform website-ului informatiiconsulare.ro.

„Un loc aparte îl ocupă situațiile de urgență. Se pot semnala orice accidente sau alte situații de urgență. Acestea vor fi soluționate în colaborare directă cu Ambasada României la Londra, în timp real. Toate apelurile telefonice la numerele cunoscute ale Ambasadei sau Secției Consulare vor fi preluate de call center-ul de la București, la costuri locale”, a subliniat și Bogdan Stănescu.

Acesta a precizat că acest call center, care funcționează la București și îi deservește pe românii aflați oriunde în lume, a preluat aproximativ 6.000 de apeluri telefonice și peste 2.000 de e-mail-uri venite din Marea Britanie, în ultimele trei luni. „Zilnic se primesc, în medie, peste 4.000 de apeluri telefonice de la românii din întreaga lume”, a adăugat directorul general al Departamentului Consular din cadrul MAE.

 

Fără cozi și birocrație

Posibilitatea rezolvării online a cererilor adresate de români către secțiile consulare constituie una dintre principalele preocupări ale reprezentanților Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, susține Bogdan Stănescu, directorul general al structurii. El crede că, în acest fel, va elimina statul la coadă în fața ghișeelor din birourile consulare.

„Începând din luna ianuarie a acestui an, am intrat în faza de analiză tehnică privind modernizarea informatică a activității consulare pentru a elimina cozile sau deplasările repetate la secția consulară în vederea obținerii unui document”, a precizat Stănescu la Londra, în 15 mai. El a explicat că, pe viitor, fiecare solicitant de servicii consulare va putea introduce datele proprii pe internet, folosind calculatorul personal. Apoi se va deplasa la secția consulară unde va petrece numai 5 minute, pentru a semna și achita taxa consulară aferentă, după care i se va furniza documentul solicitat.

Informatizarea activității consulare va începe printr-un proiect pilot de circa 3-6 luni, urmând a deveni realitate în anul 2016. „Ne concentrăm mult să eliminăm aglomerațiile la consulate”, a insistat Bogdan Stănescu. El a mai adăugat că, în același scop, toate modificările noi introduse vor fi interconectate cu structurile ministeriale din România pentru a se evita birocrația. „Astfel, o cerere de cazier judiciar va fi transmisă direct la ministerul de resort pentru a reduce timpul de răspuns pentru fiecare solicitare”, a explicat acesta.

————————————–

Secția Consulară a Ambasadei României din Londra

 

Adresă Consulat: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, London W14 8NS

Telefon: 020 7602 9833; 020 7602 7328; 020 7603 6694.

Telefon Urgențe: 077 3871 6335.

————————————–

 

 

Londra, cel mai solicitat birou consular românesc din lume?

 

Secția Consulară a Ambasadei României la Londra este în prezent cea mai solicitată dintre toate birourile românești care oferă astfel de servicii în întreaga lume, a declarat Bogdan Stănescu, directorul general al Departamentului Consular din cadrul MAE. „Comunitatea românească din UK ocupă primul loc în ceea ce privește complexitatea serviciilor consulare solicitate”, a spus el. Afirmațiile sale au fost susținute cu cifre de către Oana Gheorghiu, șeful Secției Consulare a Ambasadei României la Londra.

Activitatea funcționarilor secției s-a concretizat prin oferirea unui număr total de 42.000 de servicii consulare prestate pe parcursul anului trecut. Doar aproximativ 200 de titluri de călătorie se eliberau la Secția Consulară din Londra în anul 2009, comparativ cu anul 2014 când au fost eliberate 973 de astfel de documente. În urmă cu cinci ani, 97 de români au obținut pașapoarte noi apelând la Secția Consulară, față de 2014 când au fost emise circa 390. Și în ceea ce privește certificatele de stare civilă a existat o creștere de la aproximativ 90 (2009), ajungându-se la 206 (2014). „Începând din 2009 am îmbunătățit constant serviciile consulare”, a spus Oana Gheorghiu.

————————————–

„Am înțeles că pentru oamenii care vizitează Secția Consulară a Ambasadei României din Londra, cel mai important lucru este să petreacă cât mai puțin timp în clădire și să plece cu problema rezolvată.”

Oana Gheorghiu, șeful Secției Consulare a Ambasadei României la Londra

————————————–

 

Alte probleme…

Valoarea taxelor consulare și problemele cu care se confruntă românii în străinătate au constituit, de asemenea, subiect de discuții în cadrul întâlnirii de la Londra între reprezentanții comunității românești din Regatul Unit și cei din Departamentul Consular al Ministerului Afacerilor de Externe.

„Sunt foarte multe probleme cu persoanele care pleacă în străinătate fără mijloace financiare suficiente, fără a fi informate și fără a avea un loc de muncă asigurat. Aceste cazuri au devenit deosebit de frecvente. MAE acordă atenția necesară acestor situații, dar atribuțiile noastre sunt limitate. Putem acorda asistență în asemenea cazuri, iar soluția prin care se dorește rezolvarea este repatrierea celor în cauză”, a comunicat Bogdan Stănescu, directorul general al Departamentului Consular.

Acesta a mai arătat că s-a încercat reducerea sau eliminarea unor taxe consulare, amintind că au fost scutiți de la plata anumitor taxe copiii, la care s-a referit ca fiind „o categorie foarte mare”, „Certificatele de naștere și titlurile de călătorie pentru copiii de până la șase ani sunt scutite de taxe. Dar nu noi decidem valoarea taxelor…”, a comentat Bogdan Stănescu. Reamintim că măsura reducerii sau eliminării unor taxe consulare a fost aprobată în februarie 2015, după ce, în luna septembrie a anului trecut, deputatul Aurelian Mihai a făcut greva foamei în Parlamentul României în acest scop.

Directorul general Bogdan Stănescu a mai promis românilor din Londra extinderea rețelei consulare în Regatul Unit. „Ne aflăm în faza de analiză pentru a deschide încă un consulat în Marea Britanie”, a spus acesta, fără a preciza când și unde va fi noul consulat. „Ambasada României a lansat o propunere în acest sens încă din decembrie 2012. Sunt și opt consulate onorifice. Vom încerca să mai deschidem unul și în Scoția. Acestea pot acorda anumite tipuri de asistență cetățenilor români care li se adresează, dar nu pot furniza servicii consulare propriu-zise, pentru că acestea nu intră în atribuțiunile lor legale”, a precizat și ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga.

————————————–

„Există în acest moment trei numere de telefon alocate pentru Marea Britanie prin care românii pot suna la call center oricând, chiar și la miezul nopții.”

Bogdan Stănescu, director general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe

————————————–

 

„Dialog cu diaspora pe teme consulare”

Întâlnirea dintre reprezentanții comunității românești din Regatul Unit cu diplomați români cu atribuțiuni consulare a avut loc la Londra în 15 mai, în cadrul campaniei „Dialog cu diaspora pe teme consulare”. La eveniment a participat şi ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dr. Ion Jinga, precum și reprezentanți ai unor birouri consulare românești din Marea Britanie, Irlanda, Finlanda, Norvegia și Suedia.

„Reprezentanții comunității românești din Marea Britanie au adresat întrebări conducerii Departamentului Consular și și-au prezentat așteptările în ceea ce privește îmbunătățirea activității consulare. (…) Conducerea Departamentului Consular a exprimat încrederea că întregul proces de implementare a amplului proiect vizând informatizarea prestării tuturor serviciilor consulare, atât prin intermediul platformei E-Cons, cât şi a sistemelor în curs de implementare, va contribui la creșterea performanței activității consulare”, se arată într-un comunicat MAE referitor la evenimentul desfășurat la Londra.

Reuniunea regională cu consulii din Marea Britanie, Irlanda, Finlanda, Norvegia și Suedia a fost dedicată analizei complexității și multitudinii de problematici de natură consulară gestionate de Ministerul Afacerilor Externe și specificităților fiecărei regiuni în ceea ce privește activitatea consulară, conform aceleiași surse.

 

 

Centrul de Contact și Suport

al Cetățenilor Români din Străinătate

 

Servicii

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate pune la dispoziția cetățenilor români informații de natură consulară în vederea soluționării cererilor depuse de către aceștia la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României din zona de rezidență.

Personalul specializat, cu experiență în domeniul consular și al relațiilor publice, se află la dispoziția cetățenilor români, 24 ore/7 zile, pentru a le asigura informații privind:

  • obținerea documentelor de călătorie (pașapoarte și titluri de călătorie);
  • obținerea actelor de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, deces);
  • obținerea actelor notariale (procuri, declarații și alte acte notariale);
  • obținerea cetățeniei române (clarificarea, redobândirea, renunțarea la cetățenia română);
  • obținerea apostilei și supralegalizării;
  • procurarea de acte din România (extrase acte de stare civilă, certificat de cazier judiciar);
  • informaţii despre permisele de conducere;
  • regimul de vize aplicabil cetățenilor români în străinătate;
  • cazurile de urgențe consulare (accidente, îmbolnăviri, decese, arestări, riscuri de securitate cauzate de acțiuni teroriste, acte furate și pierdute etc.);
  • taxele consulare aferente fiecărei solicitări.

 

Cum ne puteți contacta?

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate poate fi apelat 24 de ore/7 zile, la numerele de telefon aparținând misiunii diplomatice/oficiului consular al României din zona de rezidență a fiecărui cetățean român. 

Informaţiile privind toate serviciile consulare sunt redate prin intermediul unui robot telefonic care permite cetățeanului român să își aleagă tema de interes. În cazul în care cetățeanul român dorește informații suplimentare, poate intra în contact cu un operator al Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Cererile vor fi soluționate în cel mai scurt timp posibil.

Totodată, este pusă la dispoziție o linie telefonică de urgență, prin intermediul căreia pot fi anunțate situațiile cu caracter deosebit, acestea, de la caz la caz, fiind redirecționate către consulul din cadrul misiunii diplomatice/oficiului consular competent(e) din zona geografică aferentă. Aceste cazuri sunt tratate cu maximă seriozitate atât de către personalul misiunii diplomatice/oficiului consular(e), cât și de către operatorii Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate.

Pentru oferirea unor servicii de natură consulară complete, cetățenii români pot transmite solicitările fie prin intermediul paginii de internet a centrului de suport, fie direct la adresa de e-mail a centrului: contact@informațiiconsulare.ro.

În cazul solicitărilor transmise prin e-mail la adresa contact@informațiiconsulare.ro, este necesar ca fiecare persoană să menționeze țara și orașul de rezidență, pentru a primi informațiile consulare în funcție de specificul zonei geografice. Toate cererile înregistrate vor fi soluționate în timp util.

Sursa: www.informatiiconsulare.ro

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!