Schimbarea mai întârzie

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 26 iunie 2014

Desigur, acestea sunt zilele Cupei Mondiale. Și sunt frumoase. Italia, Spania, Portugalia sau Anglia merg acasă, în timp ce o Costa Rica sau un Chile merg în optimi. Mai mult: Italia, Spania și Anglia, adunate, au făcut împreună numărul de puncte pe care le-a făcut Costa Rica, singură, în grupa pe care a câștigat-o, grupă cu Italia, Anglia și Uruguay. Este frumos fotbalul, nu?

În tot acest amalgam de meciuri pe program 19.00 – 22.00 – 01.00, amalgam care mi-a pus sub ochi ceva cearcăne închise la culoare, am remarcat declarația luI Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Declarație care spune că el crede, uitându-se la meciurile de la Cupa Mondială, că România s-ar fi descurcat mult mai bine decât unele echipe. Acum, eu nu am cum să neg asta, deși nu văd România comportându-se la nivelul unui Iran, Australia, Ghana sau mai știu eu cine. Nu mai spun că mi-ar fi teamă de un meci cu SUA în grupele Cupei Mondiale, deși am mai jucat cu americanii și i-am bătut. De data asta este însă altfel. Americanilor a început să le placă și-l au pe banca tehnică pe Klinsmann. Ce să-i spună Victor Pițurcă unuia ca Juergen Klinsmann, cu ce l-ar putea surprinde?

Trecând de asta, mi se pare penibil să vorbești de cum s-ar fi descurcat naționala noastră acolo în condițiile în care ea nu s-a calificat. Mai mult, în condițiile în care a fost eliminată din baraj de, probabil, cea mai plicticoasă, ineficientă, lipsită de tehnică și atitudine echipă națională prezentă acolo, adică Grecia.

Exact această atitudine mă face să cred că la Ligă și, deja văd și la Federație același lucru, nu s-a schimbat decât stăpânul. Toate vor rămâne la fel, așa este în natura lucrurilor.

Schimbarea va veni când ne vom opri să chibițăm despre trecut și ne vom apuca de desenat viitorul pe planșetă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!