Schimbarea sau adaugarea datelor unui parinte intr-un certificat de nastere

Articol publicat in sectiunea Acte pe data 31 ianuarie 2010

Nasterea copilului dumneavoastra trebuie sa fie re-inregistrata daca doriti sa adaugati datele tatalui natural sau daca parintii s-au casatorit dupa nasterea acestuia.

 

Adaugarea datelor tatalui natural

Daca parintii nu sunt casatoriti si se doreste adaugarea datelor tatalui natural, va trebui sa re-inregistrati nasterea in asa fel incat noua inregistrare sa o inlocuiasca pe cea veche.

In aceste circumstante, va trebui sa completati formularul „Application for the re-registration of a child’s birth” (cerere pentru re-inregistrarea nasterii unui copil).

Ambii parinti trebuie sa mearga la biroul de inregistrare pentru a oferi informatiile necesare. Daca acest lucru nu este posibil, atunci vor trebui sa completeze „Statutory declaration of acknowledgement of parentage” (declaratie statutorie de recunoastere a drepturilor parentale).

Formularul de re-inregistrare poate fi gasit la http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/documents/digitalasset/dg_176555.pdf.

Declaratia statutorie este accesibila la http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/documents/digitalasset/dg_176228.pdf.

Daca doriti sa cautati biroul local de inregistrari de care apartineti, atunci accesati http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/documents/digitalasset/dg_176228.pdf.

 

Parintii naturali s-au casatorit dupa nasterea copilului

Daca parintii naturali s-au casatorit dupa nasterea copilului, ei vor trebui sa re-inregistreze nasterea, in asa fel incat cea veche sa fie inlocuita de una care sa arate ca copilul este rezultatul casatoriei.

In aceste circumstante, va trebui sa completati formularul „Application for re-registration following parents’ marriage” (cerere de re-inregistrare in urma casatoriei parintilor), care poate fi gasit la http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/documents/digitalasset/dg_176556.pdf.

 

Cand Curtea a emis o „Declaration of parentage”

Cand o Curte de justitie din Marea Britanie sau Tara Galilor emite o „Declaration of parentage” (declaratie de ascendenta), o nastere trebuie re-inregistrata pentru a arata decizia Curtii.

O copie a declaratiei este trimisa direct la General Register Office pentru ca nasterea sa fie re-inregistrata. Nu trebuie sa faceti absolut nimic.

Pentru a afla cum trebuie sa aplicati pentru o „Declaration of parentage”, contactati un avocat sau un Chief Clerk la filiala locala a magistratilor sau la County Court.

 

Obtinerea unui nou certificat de nastere

Nu exista o taxa pentru corectare sau re-inregistrare, dar daca veti dori un nou certificat de nastere care sa ateste schimbarile efectuate, atunci va trebui sa platiti pentru el.

Puteti comanda certificatul la biroul de inregistrare sau online.

Contactati General Register Office la numarul +44 (0) 151 471 4806 sau la adresa de e-mail corrections.re-reg@ips.gov.uk.

Pentru evenimentele petrecute in Scotia si Irlanda de Nord puteti contacta tot General Register Office, pentru Scotia la www.gro-scotland.gov.uk/contacts/opentime/index.html, si pentru Irlanda de Nord la www.groni.gov.uk/index.htm.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!