Schimbări la cumpărarea medicamentelor compensate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 24 iulie 2014

Medicamentele compensate sau gratuite de pe reţeta electronică se pot elibera din iunie de-a lungul a trei luni. Astfel, pacientul poate lua din farmacie tot tratamentul o dată sau fracţionat, informează Digi24.

În cazul în care pacientul urmează un tratament de lungă durată, medicul îi poate prescrie medicaţia pentru trei luni. În acest caz, reţeta se eliberează şi fracţionat. Farmacistul îi poate da doar cantitatea necesară pentru o lună, de exemplu. Şi va preciza acest lucru pe formularul pe care îl înmânează pacientului. În luna următoare, pacientul poate merge din nou la farmacie, cu aceeaşi reţetă, şi poate lua tratamentul pentru următoarea perioadă, fără să mai fie nevoie să mai meargă la medic.

Şi în cazul în care nu găsește toate medicamentele prescrise la o singură farmacie, pacientul poate cere eliberarea parţială a tratamentului. Astfel în formular se trec numai pastilele pe care le ridică în acel moment. Restul se poate lua din altă farmacie din acelaşi judeţ, pe baza formularului printat de farmacie.

Noul sistem electronic permite şi luarea medicamentelor toate o dată ca şi până acum. Pacientul sau împuternicitul acestuia trebuie să fie atent la ce medicamente sunt înscrise ca eliberate pe formularul tipărit de farmacie şi numai după aceea să semneze de primirea lor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!