Schimbări la plata taxelor pentru pașapoarte și permise

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Social pe data 10 iulie 2016

pasaport ro

Românii care vor să le fie eliberate pașapoarte sau permise de conducere, ori vor să le fie reînnoite, pot achita taxele pentru acestea prin Internet Banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar, odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În cazul plății în numerar, contravaloarea acestor taxe nu se mai poate achita prin casieriile CEC Bank, informează sursa citată. Cei care vor să achite cash o pot face la casieriile unităților Trezoreriei Statului, casieriile Instituțiilor Prefectului (pentru pașapoarte), la ghișeele serviciilor publice regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituțiilor Prefectului și prin mandat poștal.

Plata online se poate face de acum și în sistem de internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana în cauză are deschis un cont bancar, „prin virament către contul unic deschis de către fiecare instituție a prefectului”, scrie Mediafax. În perioada imediat următoare, în București, în șoseaua Pipera, va fi deschisă o nouă casierie a Trezoreriei Statului, aici putând fi achitată taxa pentru pașapoarte, mai precizează MAI.

Numărul contului IBAN, numărul codului fiscal, adresele trezoreriilor și ale casieriilor instituțiilor prefectului unde se poate face plata în numerar se pot găsi, în perioada imediat următoare, anunțate pe site-ul fiecărei instituții a prefectului.

„Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații: CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului unde va fi depusă cererea de eliberare a pașaportului, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau a altor documente, după caz, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata”, se mai arată în comunicat.

În cazul pașapoartelor simple temporare și a celor simple electronice, dacă plata pentru taxă s-a făcut online, la momentul depunerii cererii trebuie prezentat extrasul de cont, certificat de bancă. Dacă plata s-a făcut prin mandat poștal, este necesar documentul doveditor al plății facturii emisă de oficiul poștal.

MAI precizează că actele și termenele de eliberare ale documentelor rămân neschimbate.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “Schimbări la plata taxelor pentru pașapoarte și permise”

  1. LUCIAN Spune:

Spune-ti si tu parerea!