Şcolile britanice tratează aspru absenteismul la orele de curs

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, UK la bani mărunţi pe data 3 noiembrie 2015

fetita-cu-absente

Atunci când şcoala îi refuză copilului două zile libere pentru a merge la înmormântarea unui unchi, explicând că motivul nu este destul de întemeiat pentru a sustrage copilul din sistemul de educaţie, nu poţi înţelege ce se întâmplă cu lumea asta. Însă, în momentul în care copilul suferă de tumoare la creier şi şcoala refuză să-i motiveze din absenţe, situaţia devine de-a dreptul halucinantă.

I s-a întâmplat unei britanice, pe nume Leah Gillon, o fetiţă de numai cinci ani, care este împovărată de o problemă atât de greu de suportat chiar şi de un adult.

Leah, zisă şi Lilly, frecventează clasa primară, însă în ultima vreme a absentat cam des. Tumoarea la creier pe care a dezvoltat-o fetiţa ar fi trebuit să fie un motiv destul de convingător pentru a-i face pe profesori să-i motiveze copilului absenţele. Nici gând!

Tumoarea la creier a fost găsită când Lilly avea un anişor şi, chiar dacă problema a fost înlăturată, medicii i-au avertizat atunci pe părinţi că problema poate reveni oricând, motiv pentru care se impune internarea în spital cu o oarecare frecvenţă pentru a se face nişte analize şi a se urma un tratament.

Părinţii chiar au acceptat testarea unor tratamente alternative, neverificate, în încercarea de a o scăpa pe fetiţa lor de grava afecţiune, aceasta fiind nevoită să treacă şi prin calvarul câtorva operaţii.

Totuşi, Lilly şi-a găsit timp să frecventeze cursurile şcolii, în anul academic 2014-2015 fiind prezentă la 67% din cursuri, însă profesorii de la şcoala Warren Farm Primary School in Kingstanding, Birmingham, unde este înscrisă fetiţa, nu au putut tolera aşa ceva.

Când au văzut catalogul micuţei, unde erau trecute toate absenţele nemotivate, părinţii au fost extrem de revoltaţi. Cadrele didactice ştiau că Lilly are tumoare pe creier! Cum a fost posibil aşa ceva?

În apărare, şcoala susţine că deşi micuţa are această problemă medicală, ea este aptă să participe la ore. Dar cu acest lucru nu sunt de acord părinţii şi nici o parte dintre medici.

Mama fetiţei, Cherie, de 28 de ani, a spus indignată:

—————————————

„Nu pot să cred ce am citit. Le-am spus profesorilor că tumoarea ei poate să revină oricând. Nu putea să participe la cursuri pentru că se stresa, iar asta îi afecta şi mai mult creierul. Ca şi mamă, tot ce îmi doresc e ca fiica mea să fie sănătoasă şi fericită! Este incredibil ceea ce trăim!”

„Profesorii nu au nici un drept să ne spună dacă Lilly este aptă să participe la clasă sau nu. Nu sunt medici!”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!