Școlile private ar putea reduce taxele

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 august 2015

Școlile private din învățământul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamnă, întrucât statul alocă acestor unități, pentru prima dată, 32,6 milioane de lei, deși legea este în vigoare din 2006, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a primit, la rectificarea bugetară, „o sumă semnificativă”, respectiv 670 milioane de lei, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

După ce a prezentat situația alocărilor, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, Cîmpenu a spus că, pentru prima dată, la această rectificare vor fi alocate fonduri învățământului privat obligatoriu. „În învățământul privat obligatoriu sunt 35.194 de copii. Din septembrie, pentru prima dată, învățământul privat obligatoriu va primi suma de 32,6 milioane de lei. Acest lucru trebuia rezolvat mai demult, mai ales că este prevăzut în Legea Educației”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă odată cu această alocare bugetară de la stat, școlile private ar putea reduce taxele, ministrul a răspuns afirmativ. „Sigur că taxele ar putea scădea odată ce vor fi alocate aceste fonduri de la bugetul de stat”, a spus ministrul Cîmpeanu. Costul mediu per elev, pe an, în învățământul obligatoriu este de 2.500 de lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!