Scoţia, prăduită de nişte români?

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 decembrie 2015

londra_Politisti romani si britanici

Un clan de infractori români a fost învinuit pentru o serie de spargeri în regiunea Highlands, din Scoţia, ofiţeri de poliţie europeni fiind chemaţi să identifice criminali profesionişti din ţările lor, care vizează locuinţe şi companii din Marea Britanie.

Potrivit Dailly Express, citat de presa românească, banda are 50 de membri şi este stabilită în Glasgow, indivizii fiind suspectaţi că au efectuat zeci de furturi din case, firme şi ferme din oraşele scoţiene Dumfries şi Galloway, în ultimele luni.

„În ultimele săptămâni am observat o schimbare în tiparele infracţiunilor. În urma evaluărilor iniţiale, am constatat că unele spargeri sunt plănuite şi au fost cercetate în prealabil. Ei conştientizează faptul că Highlands este un loc foarte sigur de locuit şi prin natura geografiei noastre această regiune este rurală, iar pe aceste drumuri noaptea este mult mai multă linişte decât în alte zone”, a declarat comisarul-şef al poliţiei, Julian Innes.

Infractorii străini, inclusiv cei români, vor fi urmăriţi în cadrul Operaţiunii Trivium, care beneficiază de susţinere din partea Europol. Operaţiunea de căutare, care se încheie vinerea aceasta, este susţinută de fiecare forţă de poliţie din Marea Britanie. Ofiţerii scoţieni de poliţie sunt ajutaţi pe teren de colegi din România, Letonia, Bulgaria, Olanda şi Irlanda.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!