Scuze

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 16 decembrie 2013

Vazand cum au mers lucrurile azi (n.r.: marti) in sedinta Ligii Profesioniste de Fotbal prezidata de Gino Iorgulescu am avut pentru cateva clipe senzatia ca lucrurile pot merge spre bine.

In primul rand, Rapidul este obligata sa returneze suma de 200.000 euro, pe care a primit-o pentru ca sezonul trecut a terminat pe locul al optulea al clasamentului, doar ca de atunci a fost retrogradata si a pierdut dreptul de a mai beneficia de ceea ce putea fi considerata o bursa de merit pentru acel loc. Nu ma bucura deloc decizia aceasta, mai ales ca situatia financiara a Rapidului este pe butuci din clipa in care a incaput pe mana unui om care nu are treaba cu investitiile serioase in fotbal. Ma bucura doar ca se da o sentinta indiferent de care este numele aflat la judecata.

A doua bucurie vine de la faptul ca repetatele cereri de amanare ale primelor doua etape din retur nici nu au fost luate-n seama. Steaua si Dinamo au fost cele mai vocale din acest punct de vedere. Ba ca vine frigul, ba ca nu se poate juca la 3 zile, ba ca ingheata terenurile. La altii se joaca si pe frig, si pe inghet, si aproape de sarbatori (de etapa engleza din prima zi a anului ce sa mai spunem?), si la 3 zile, ba unii au jucat si la doua, si culmea, in conditiile acestea mai apar si performantele. Numai la noi nu se poate, numai aici obosim, numai aici jucatorii sunt istoviti, numai aici frigul este frig si caldul este cald, numai aici se intampla fel de fel de lucruri care ne ajuta sa ne gasim scuze. Poate ca decizia de azi a LPF este primul pas catre lipsa scuzelor.

Am senzatia, asadar, ca lucrurile pot merge spre bine. Acum astept sa vad daca apar scuze ca ele sa inceteze sa mearga asa.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!