Se caută asistente medicale pe post de translatori

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 28 noiembrie 2014

Spitalele din Regatul Unit angajează tot mai multe asistente medicale provenite din estul Europei doar pentru a ajuta doctorii britanici să comunice cu pacienţii de aceeaşi origine care nu cunosc limba engleză, atrag atenţia cu îngrijorare tabloidele Daily Mail şi Daily Express în ediţiile lor din 22 noiembrie.

Cei de la NHS – Sistemul de Sănătate britanic – speră să reducă în acest fel costurile de aproximativ 23 milioane de lire sterline pe care instituţiile de sănătate le cheltuiesc anual pentru serviciile asigurate, în acest scop, de translatori.

Aproape 2.500 de asistente medicale din Polonia lucrează în prezent în Regatul Unit, 210 dintre acestea fiind angajate în unităţile sanitare britanice numai pe parcursul anului 2013, susţin cei de la Daily Mail, citând date ale consiliului profesional al asistentelor medicale Nursuring and Midwifery Council.

„Avem o comunitate est-europeană foarte numeroasă (…). Aşa că suntem în căutare de personal din răsăritul continentului care să poate răspundă solicitărilor pacienţilor proveniţi din aceeaşi zonă geografică. Cele mai importante probleme pe care le întâmpinăm în relaţia cu aceşti oameni sunt legate de bariera lingvistică”, a declarat Garry Marsh, reprezentând asistentele medicale din comitatul Lincolnshire, zonă în care trăiesc numeroşi est-europeni. Aceasta a mai precizat că unităţile sanitare din regiune intenţionează să recruteze 36 de asistente medicale în Polonia, la începutul anului următor.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!