Se caută secretar general

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 16 ianuarie 2015

565 simaFederaţia Română de Box caută un secretar general după ce Viorel Sima a demisionat din funcţia cea mai importantă din structura FRB, după aceea de președinte.

“Am avut şi nişte probleme medicale, dar am decis să plec din cauză că nu mai puteam lucra cu Leonard Doroftei. Nu vreau să spun mai multe pentru că boxul nu are nevoie de scandal, ci să meargă mai departe”, a anunțat la plecare Viorel Sima. El este al doilea om foarte important care pleacă din echipa ce l-a susţinut pe Leonard Doroftei la alegerile din toamna anului 2012. Primul care s-a retras este Mihai Craiu, vicepreşedintele ales în urmă cu 2 şi 3 luni. Craiu a repus pe picioare Centura de Aur în 2013, printr-o ediţie organizată ca la carte, însă şi-a dat demisia din aceleaşi motive care l-au determinat şi pe Viorel Sima să plece.

Federaţia nu poate funcţiona fără secretar general, așa că Leonard Doroftei caută să-şi completeze cât de curând echipa prin cooptarea unui om din box care să gestioneze activitatea zilnică a FRB. Pe lista conducătorului boxului românesc există câteva nume: Robert Băeatu, Constantin Martiniuc, Ion Şerban.

Problema apărută prin demisia lui Viorel Sima va fi discutată la Biroul federal. Pe ordinea de zi nu se regăseşte un punct foarte important: organizarea în România a Campionatelor Europene masculine de tineret din noiembrie 2015. Viorel Sima şi-a propus să ajute în continuare boxul românesc, chiar și din postura de demisionar, prin organizarea competiţiei la Brăila, împreună cu Vasile Câtea şi Mihai Craiu, dar nu poate face asta fără să existe un acord de principiu al FRB. Termenul limită pentru depunerea dosarului de candidatură este 15 ianuarie. Federaţia nu ar urma să fie implicată în costurile de organizare, acestea urmând a fi suportate de organele locale din Brăila. Viorel Sima a reuşit deja să obţină de la ele promisiunea unei scrisori financiare de garanţie şi, ca membru al Comisiei de Competiţii a EUBC, va avea un vot şi un cuvânt în stabilirea ţării care va organiza Europeanul de tineret.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!