Se dezmorțesc construcțiile de locuințe

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 martie 2016

Numărul de locuințe finalizate anul trecut în România a fost cu 5% mai mare decât cel din 2014, de aproximativ 47.000 de unități, nivel care a mai fost depășit doar în 2010, când au fost ridicate cu aproape 2.000 de locuințe mai mult, potrivit celor mai recente date statistice.

Se remarcă astfel o creștere și în ceea ce privește rezultatele pe țară, deși mai este încă mult până când construcția de locuințe la nivel național va putea egala rezultatele din 2008-2009, potrivit Mediafax.

Anul trecut a fost cel mai bun pentru construcția de locuințe în regiunea București – Ilfov, fiind finalizate peste 11.000 de case și apartamente, un nivel record pentru ultimii zece ani.

„Rezultatul din 2015 vine în urma unui an 2014 foarte bun comparativ cu 2008, astfel că, după ce a fost dat semnalul revenirii, 2015 a venit cu o depășire. Cu siguranță, va exista o creștere și în 2016”, spune Gabriel Voicu, director New Homes în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Tendința din București are ecou și în alte orașe alte țării. „O creștere asemănătoare este vizibilă în toate zonele țării, de la Constanța la Timișoara. Motivul este că, pe o perioadă destul de lungă, a avut loc o stabilizare a prețurilor, iar oamenii au prins încredere”, precizează Voicu.

Creșteri semnificative pe regiuni se mai observă în zona centrală și de nord-est, centrul înregistrând o creștere de aproape 28% față de anul precedent.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!