Se doarme gratuit în staţiile de autobuz britanice

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 16 februarie 2016

uk-manchester-romanca-cersetoare-statie-de-autobuz

Timp de trei luni, o femeie de naţionalitate română şi-a făcut casă dintr-o staţie de autobuz din Manchester. Cu câteva luni înainte venea doar în timpul zilei la cerşit, însă în ultimele trei luni nu mai pleca de-acolo seara.

Localnicii şi angajaţii firmelor de pe strada cu pricina din Manchester au putut urmări întregul parcurs al poveştii. Ei au putut observa că în luna august a anului trecut în staţia de autobuz a început să-şi facă apariţia o femeie, care poposea acolo pentru a cerşi. În timp, au sesizat că un bărbat aducea femeia dimineţile şi o ridica seara.

Însă, din noiembrie anul trecut, femeia a început să petreacă şi nopţile acolo, astfel încât adăpostul staţiei de autobuz şi-a găsit o nouă întrebuinţare, cel de adăpost al unei femei cu cele două plapume ale sale, cu bastonul său, căci femeia a fost văzută şchiopătând, cutii de take-away şi toate celelalte. Deseori, în timpul zilei, localnicii nici n-o puteau vedea pe femeie, pentru că stătea acoperită în întregime de plapumă.

Toate acestea sunt prezentate într-un material al publicaţiei manchestereveningnews.co.uk, din care mai putem afla că până la urmă localnicii s-au arătat îngrijoraţi de starea destul de jalnică a femeii, astfel că au contactat poliţia, ca să investigheze şi un eventual caz de trafic de persoane.

 

trimiteri-sus-4

Tabără de romi pe un „services” de pe orbitala Londrei, M25

Mesaj ÎN LIMBA ROMÂNĂ, la câţiva metri de BIG BEN!

1.300 de lire pentru… nimic!

Au furat £1,3 milioane de la ATM-uri în doar 5 zile

trimiteri-jos-4

 

Ulterior, reprezentanţi ai organizaţiei The Booth Centre au intrat în legătură cu românca şi, după două săptămâni de discuţii aceştia au aranjat s-o trimită înapoi în România pe data de 15 ianuarie. Organizaţia se ocupă de repatrierea imigranţilor europeni care nu se pot întreţine, ei acoperind cheltuielile cu transportul şi facilitând obţinerea documentelor de călătorie, dacă acestea au fost pierdute sau nu mai sunt valabile.

 

Britanicii comentează

Un comentariu al unui cititor răutăcios, la finalul articolului, explica faptul că adăpostul staţiei de autobuz trebuie să fi arătat precum o cazare de 5 stele pentru româncă, în comparaţie cu condiţiile din România, în timp ce un al doilea comentator se amuza, spunând că, în sfârşit, înţelege de ce atâţi imigranţi est-europeni se înghesuie să vină până tocmai în UK: „pentru că, probabil, avem cele mai tari staţii de autobuz”.

Un altul, mai prezent, se întreba de ce n-a urmărit poliţia să pună mâna pe bărbatul care tot vizita femeia, fiind de părere că la fel cum unele persoane ajung victimele prostituţiei, altele ajung victimele cerşetoriei organizate, sugerând că femeia ar fi fost probabil înspăimântată de ce ar putea să păţească dacă ar fi fugit sau dacă n-ar fi făcut acel minimum de bani solicitat de traficanţi.

„Bine c-au deportat-o! Dar urmăriţi atent staţia de autobuz… femeia se va întoarce!”, a mai comentat un cititor.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!