Se hraneste de 30 de ani din tomberoane

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 14 decembrie 2009

„În fiecare săptămână duc acasă mâncare şi produse în valoare de 300-500 de dolari”

Un profesor universitar din Statele Unite le dă americanilor o lecţie de ecologie şi cumpătare. În ultimii 30 de ani, bărbatul nu a dat niciun cent pe mâncare. Nu pentru că n-ar avea bani, ci pentru că nu are nevoie. Găseşte din belşug mâncare delicioasă, dar mai ales gratis, la ghenă. Profesorul Milton Saier ştie că nu tot ce e aruncat la ghenă, e neapărat gunoi. „În fiecare săptămână, de câte ori mă duc la ghenă, duc acasă mâncare şi produse în valoare de 300-500 de dolari”, povesteşte bărbatul.

Bărbatul nu vrea să fie unul dintre cei care irosesc resursele planetei, care astăzi merg la supermarket şi îşi umplu coşurile cu mâncare, iar mâine aruncă mai mult de jumătate la ghenă.

Profesorul Milton îşi învaţă şi studenţii cum să mănânce pe gratis. „Doar Statele Unite aruncă mâncare care poate hrăni cel puţin 15 milioane de oameni”, susţine el. O familie de patru persoane aruncă, anual, la gunoi, mâncare în valoare de 600 de dolari. Per total, în Statele Unite, ajung, în fiecare an, la ghenă, alimente de 100 de miliarde de dolari. În timp ce, statisticile Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că, în întreaga lume, unul din şase oameni nu are ce mânca.


Etichete: ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!