Se înființează Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 decembrie 2015

Problema refugiaților va fi gestionată de Comitetul Interministerial al Coaliției Naționale pentru Integrarea Refugiaților, înființat prin decizie a premierului, și care urmează să fie coordonat de Ministerul Muncii, din componența sa făcând parte reprezentanți ai ministerelor, dar și ai SRI și SIE.

„Comitetul are ca obiectiv integrarea refugiaților, conform obligațiilor pe care România le are în calitate de stat membru al UE” și va avea ca atribuții „integrarea și adaptarea refugiaților în societatea românească, (…) precum și identificarea corectă și completă a problematicii refugiaților, alegerea soluțiilor optimale, asigurarea implementării măsurilor și coordonarea lor pentru atingerea obiectivului stabilit”, potrivit unei decizii semnate de premierul Dacian Cioloș și publicată în Monitorul Oficial, scrie Mediafax.

Potrivit deciziei, din componența Comitetului fac parte Cancelaria prim-ministrului, alături de Secretariatul General al Guvernului și celelalte ministere, Inspectoratul General pentru Imigrări, SRI, SIE, STS, Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România și Uniunea Națională a consiliilor județene din România.

„Ministerele vor fi reprezentate în cadrul Comitetului la nivel de ministru sau secretar de stat, iar instituțiile publice, organele de specialitate ale administrației publice centrale și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale, de către conducătorii acestora”, mai arată sursa citată.

La lucrările Comitetului vor participa, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai societății civile, precum și experți din cadrul altor autorități ale administrației publice centrale, atunci când este cazul.

Coordonarea Comitetului este asigurată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, care își va putea delega atribuțiile unui secretar de stat. De asemenea, coordonatorul Comitetului va asigura și colaborarea cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul European și unitățile subordonate, în vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!