Se pregătește Olăroiu de națională?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 octombrie 2014

554 cosmin olaroiuZvonurile care deja încep să se adune duc spre idea că meciul cu Finlanda ar putea fi ultimul pentru Victor Piţurcă pe banca echipei naţionalei. Înlocuitorul nu este cunoscut, dar nebunia ultimelor săptămâni pot contura posibilitatea ca decizia să fi fost deja luată. Ciudat sau nu, favorit ar fi Cosmin Olăroiu, un antrenor care câştigă 4 milioane de dolari pe sezon la Al Ahli, în Emiratele Arabe Unite. Și un antrenor despre care noi am spus de multe ori că ar merita să facă pasul către națională.

Conform lui Atef Tashkandi, managerul celor de la Al-Ittihad, plecarea lui Piţurcă se putea întâmpla după întoarcerea naţionalei din Finlanda. “Mâine finalizăm negocierile cu Piţurcă. Doi reprezentaţi de-ai noştri sunt deja la Bucureşti”, spunea oficialul saudit.

În ceea ce privește decizia pe care ar urma să o ia federația după o astfel de eventualitate, sursele din interiorul ei vorbesc despre Cosmin Olăroiu.

Dar ar renunţa el la 4 milioane de dolari pe an pentru un contract de 10 ori mai mic la Federaţia Română de Fotbal? “Oli e un tip orgolios şi îşi doreşte să antreneze echipa naţională. Nu luaţi în calcul banii, nu vor fi o piedică pentru ca el să antreneze România. E tentat să vină, mai ales că lucrurile nu-i merg grozav în acest sezon”, spune un apropiat al antrenorului care, poate nu întâmplător, este și un apropiat al lui Gino Iorgulescu, un bun prieten și partener de afaceri al lui Oli.

Nici Mircea Sandu nu se lasă: “Olăroiu a fost prima opţiune în 2011. După ce a plecat atunci în vară Răzvan, am fost la un pas, dar l-am tot amânat, l-am tot amânat. El venea la vreo 400 de mii, până când mi-a zis că are 1.200.000 de dolari mâine, păi nu mai stau, nu mai aştept că-i pierd şi eu pe ăştia. Sunt convins că atunci când postul de selecţioner este liber Olăroiu ar veni pe un contract undeva între 6 şi 7 sute de mii de euro”, spune fostul conducător al federației de la București.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!