Se reface USL?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 mai 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, că are dubii că va candida la alegerile prezidențiale, afirmând că întâi trebuie refăcut USL, după care să fie stabilit candidatul cu cele mai mari șanse la Cotroceni. Sâmbătă, președintele PSD a spus că „sunt toate șansele din lume să fie refăcută USL”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, consideră că o eventuală refacere a USL, evocată de prim-ministrul Victor Ponta, reprezintă o „fantezie” a acestuia, care încearcă să folosească această strategie după sloganul „Che Guevara trăiește”.

„Discutăm despre fanteziile lui Victor Ponta, pentru că românii trebuie să știe foarte clar adevărul și îl cam știu: USL nu a murit din cauze naturale, nu a dispărut din cauze naturale, ci din cauza lăcomiei PSD, care după 25 de ani se vrea un nou Partid Comunist, un partid-stat care acum încearcă să acapareze toată puterea în România. (…) În momentul de față, PSD nu face decât să folosească drept strategie de campanie această chestiune cu USL, pentru că PSD nu este urmașul USL”, a declarat deputatul liberal, pentru Ziare.com.

Cristina Pocora consideră că PSD nu urmărește „absolut deloc” respectarea angajamentelor luate de USL în fața alegătorilor. „(…) Tocmai acesta a fost motivul fundamental pentru care PNL s-a retras din această construcție, faptul că prioritățile PSD nu au mai fost prioritățile USL, ci au fost și sunt prioritățile baronilor locali, care au probleme și își doresc legea amnistiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Ziare.com.

Aceasta susține că faptul că social-democrații încă folosesc sintagma „USL trăiește” reprezintă o păcăleală și „o lipsă de curaj a PSD”.

„Încearcă să se ascundă și în această campanie electorală după USL, după alte formule, mai puțin să candideze cu propriul nume, după PSD. Și chiar nu înțeleg, că e un partid mare, nu înțeleg de ce nu își asumă candidatura cu PSD, cu cei trei trandafiri. (…) Cred că sunt fanteziile din mintea lui Victor Ponta, pentru că ne aducem aminte cum, pe vremuri, când era la TSD, umbla cu tricoul idolului său, revoluționarul comunist Che Guevara, cu bască roșie pe cap și sloganul «Che Guevara trăiește».”

La rândul său, deputatul liberal Alina Gorghiu a susținut, luni, că PNL va contesta folosirea acronimului USL de către PSD. Totodată, liberalii vor cere la Tribunalul București denunțarea USL: „Orice om serios și responsabil știe că USL nu mai trăiește”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!