Se scumpește cultura

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 februarie 2015

Federaţia Editorilor din România (FER), Asociaţia Producătorilor şi Organizatorilor de Spectacole (APOSR) şi Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) atrag atenţia asupra unui proiect de lege aflat în faza finală de aprobare, o așa-numită „taxă pe cultură” care, potrivit acestora, va avea un impact negativ asupra dezvoltării economice şi culturale.

Editurile contestă la rândul lor proiectul de lege privind timbrul cultural care ar avea drept consecinţă „creşterea fără precedent a nivelului de taxare” şi aplicarea pe fiecare carte a unui timbru, similar celui utilizat pentru ţigări şi băuturi alcoolice.

Proiectul de lege privind instituirea timbrului cultural a fost iniţiat de 84 de deputaţi şi senatori din mai multe partide, printre care PSD, PNL, PDL, PP-DD şi UDMR, şi a fost adoptat de Senat pe 8 decembrie 2014. Totodată, pe 15 decembrie 2014, proiectul de lege a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, iar pe 3 februarie a primit aviz de la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!