Seara avea 32 de ani, iar dimineața numai 15

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi, UK la zi pe data 8 mai 2016

Naomi Jacobs

Naomi Jacobs s-a trezit, într-o dimineață a anului 2008, în locuința sa. Se gândea cu îngrijorare la examenul la limba franceză pe care urma să-l susțină, ca orice adolescentă de 15 ani. Numai că, deși credea că este încă adolescentă, Naomi avea, de fapt, 32 de ani.

În timpul nopții, Naomi, din Manchester, Marea Britanie, a fost afectată de o formă de amnezie cauzată de stres, care i-a șters o parte a memoriei.

Când s-a uitat în oglindă, a fost îngrozită. Și-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă. Iar când un băiat în vârstă de 10 ani pe care nu îl cunoștea a apărut lângă ea și i-a spus „mama”, Jacobs a declarat că a trăit un adevărat șoc.

Femeia a declarat pentru BBC:

—————————————

„Am simțit totul, de la frică la bucurie, în momentul în care am văzut acest băiețel, despre care nu-mi aminteam să-l fi născut, dar despre care știam fără îndoială că era al meu pentru că semăna foarte mult cu mine, până la groaza de a fi responsabilă pentru acest copilaș.”

—————————————

Amnezia totală tranzitorie implică apariția bruscă și temporară a unei probleme de memorie în cazul unei persoane sănătoase din toate punctele de vedere.

Naomi Jacobs a publicat o carte despre experiența sa legată de pierderea memoriei, intitulată „Forgotten Girl: A powerful true story of amnesia, secrets and second chances”.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!