Târg românesc al locurilor de muncă la Seara Constructorilor

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 martie 2014

Londra_My Romania Group_Seara Constructorilor

Seara dedicată constructorilor a fost evenimentul de debut al programului „Serile Comunităţii” semnat de către organizaţia My Romania Group. Întâlnirea dintre reprezentanţii companiilor de construcţii şi românii care se află în căutarea unui loc de muncă a fost primită cu braţele deschise de ambele părţi. La Seara Constructorilor, care a avut loc pe 26 februarie, au participat peste 250 de persoane, din care aproximativ 20 au fost reprezentanţi din domeniul construcţiilor, care au avut astfel posibilitatea de a se cunoaşte, de a face schimb de experienţă şi de a recruta direct personal.

 

De vorbă cu constructorii

Niciu Emanuel Cristian este director general al companiei CNM Construction Works şi este de părere că un astfel de eveniment, cum a fost Seara Constructorilor, este asemeni unui pod de legătură între românii care îşi caută slujbe şi companiile de construcţii. Firma pe care o conduce este recent înfiinţată, însă Emanuel are experienţă de peste un deceniu în acest domeniu.

„Firma este deschisă de cinci luni şi acoperă multe laturi ale construcţiilor: interioare, exterioare, dar şi alte sectoare, precum Plumbing, Electricity, Carpentry, Tiling. Suntem doi parteneri, eu şi colegul meu Adrian. Eu vin din Spania, unde am stat 15 ani de zile şi unde am avut două firme de construcţii, una cu care am colaborat şi care este una din cele mai mari firme de construcţii din Spania”, a declarat Emanuel pentru Diaspora Românească.

—————————————–

„Cu prilejul acestui târg, am cunoscut atât oameni de afaceri, oameni care au firme în construcţii, cât şi oameni care îşi caută un loc de muncă. Deja am luat contactele unor români care sunt interesaţi. Mi-a plăcut de ei, cum s-au prezentat, cum au vorbit. Acum îi vom vedea şi practic…”

Niciu Emanuel Cristian, director general al companiei CNM Construction Works

——————————————

 

Târg al ofertelor de muncă…

Cu prilejul acestei seri, constructorii români au avut posibilitatea de a-şi cunoaşte colegii români din branşă, dar şi de a oferi locuri de muncă celor care se află în căutare.

„Pe de o parte, am venit la acest târg al constructorilor pentru că am aflat că vor veni români care au nevoie de un loc de muncă. Şi m-am gândit să îi ajutăm cu ceea ce putem, pentru că fiind o companie de construcţii, avem nevoie de oameni. Am văzut că au fost prezenţi mulţi oameni cu experienţă. Şi astfel, văzând omul faţă în faţă, îţi poţi da seama cât este de capabil şi dacă este ceea ce spune că este. Pe de altă parte, am venit ca să îi întâlnim pe colegii noştri români, cei care au companii sau lucrează în firme de construcţii”, a adăugat Niciu Emanuel Cristian.

——————————————

„Când vezi un om faţă în faţă nu mai laşi loc de neînţelegeri sau alte lucruri, este mai uşor să comunici. Noi am spus clar ceea ce putem noi să oferim, pentru că suntem oameni sinceri, nu vrem să promitem marea cu sarea… dacă oamenii sunt de părere că se încadrează în cerinţele jobului, atunci îl oferim. Dacă omul este sigur pe el, dacă este capabil şi responsabil în muncă cu siguranţă, poate ajunge departe…”

Niciu Emanuel Cristian

——————————————

 

Împreună… putem realiza multe

Londra_My Romania Group_Seara Constructorilor1

Un alt român prezent la Seara Constructorilor a fost Ionuţ Ursu, manager pentru Redbluegroup, o companie englezească ce este mereu în căutare să lucreze cu români…

„Sunt în Anglia din anul 2004, am început ca fiecare român de la zero, acum am ajuns să fiu project manager la o companie de interioare. Am realizat trei proiecte: Park Plaza, Westminster, al doilea Caffe Royal şi cel de-al treilea Westminster Plaza. Redbluegroup este o companie englezească, patronul este italian. Tot timpul am lucrat cu români, am avut peste 200 de angajaţi… tot timpul numai români, pentru că ei sunt cel mai bine văzuţi în Marea Britanie pe partea de construcţii.”

—————————————–

„Este un pas înainte, dar sunt bucuros că s-a realizat acest proiect. Fiecare am rămas uimiţi că putem face atât de multe lucruri împreună… dar nu ne cunoşteam. Am găsit şi eventuali parteneri şi m-am bucurat că au fost şi foarte mulţi români  care au fost interesaţi să îşi caute un loc de muncă. Am vorbit cu ei, am cerut CV-uri şi cum apare oportunitatea unui job pe care se încadrează şi putem să îi angajăm … de ce să nu îi angajăm pe ai noştri şi să îi angajăm pe alţii…”

Ionuţ Ursu, manager Redbluegroup

————————————

 

Seara Constructorilor oferă joburi

Românii în căutarea unui loc de muncă ce au fost prezenţi la Newman Catholic College, locul unde a avut loc Seara Constructorilor, spun că au reuşit să interacţioneze cu reprezentanţii companiilor şi că acest prim pas este cel mai important. Ionel Vrânceanu a stat de vorbă cu constructorii şi are încredere că are şanse mari să îşi găsească un job.

„Am văzut mesajele prin care se promova acest eveniment pe internet şi am venit la acest târg să îmi caut un loc de muncă. Mai ales că am lucrat şi am experienţă în domeniul construcţiilor. Mi-am lăsat date personale şi datele de contact, calificările pe care le am, am luat cărţi de vizită şi acum aştept să mă sune cineva… sau mai sun şi eu. Au participat mulţi oameni, deşi este un eveniment care se află la început, cred că se va dezvolta. Eu sunt student şi de cum s-au oprit finanţările pentru români şi bulgari, sunt în căutare de muncă, pentru că nu vreau să cer beneficii sau alte ajutoare.”

——————————————

„Sunt şanse suficiente să îmi găsesc un job, deja am vorbit cu câţiva dintre cei care au companii sau care reprezintă companii. Şi au fost mulţumiţi de mine, mai ales că am pregătire. Eu am mai multe calificări în Security, Traffic Marshal, Handyman.”

Ionel Vrânceanu, 54 de ani, unul dintre românii care au participat la Seara Constructorilor

—————————————

 

„Totul a mers ca pe roate”

Londra_My Romania Group_Seara Constructorilor2

Echipa My Romania Group i-a ajutat pe românii prezenţi la eveniment să completeze CV-urile şi a oferit sfaturile şi informaţiile necesare acestora pentru angajare.

„A fost o seară minunată, pentru prima dată când am reuşit să aducem oameni care au nevoie de locuri de muncă împreună cu firme româneşti care pot oferi locuri de muncă. Reprezentanţii companiilor româneşti au fost foarte mulţumiţi de faptul că ei între ei au reuşit colaborări strânse, s-au semnat contracte de 100.000 de lire şi au găsit personal calificat, meseriaşi foarte bine pregătiţi de care nu s-ar fi ştiut dacă nu exista această întâlnire. Au fost prezenţi peste 250 de participanţi şi 22 de firme de construcţii”, a declarat Iris Radulian, coordonator principal My Romania Group.

Voluntarii My Romania Group au realizat o bază cu toate datele celor care au participat la Seara Constructorilor, ceea ce înseamnă, spune Iris, că vor crea conexiuni între oameni, iar  în funcţie de acest lucru vor şti pe viitor cum îi vor putea ajuta. „Toată lumea speră şi spune că este nevoie să organizăm astfel de evenimente şi astfel de întâlniri în fiecare lună. Până în prezent au fost 14 oameni care şi-au găsit loc de muncă. Pe cei care încă nu au acte îi vom ajuta să le obţină…”

———————————————

„Este o relaţionare care necesită extraordinar de multă muncă şi le mulţumesc tuturor celor care se implică în proiect. Fiecare clipă petrecută este pentru oamenii noştri. Dacă noi reuşim să schimbăm imaginea, reuşim să schimbăm vieţile oamenilor.”

Iris Radulian, coordonator principal My Romania Group

———————————————

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!