Sebastian Ghiță, delir în Parlament

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 1 aprilie 2016

Deputatul Sebastian Ghiță le-a cerut colegilor să nu încuviințeze cererea DNA de reținere și arestare în noul dosar de corupție care îl vizează, susținând că măsurile procurorilor sunt abuzive și reprezintă „o formă modernă de tortură”.

El a ținut un amplu discurs în care a spus că toate personajele importante din România au dosare penale. În opinia lui, președintele Klaus Iohannis este pe punctul de a-și da demisia, din cauza unui presupus dosar pe care l-ar avea soția sa, Carmen Iohannis.

„Președintele Senatului e amenințat cu dosare, președintele Camerei Deputaților are dosare în lucru, procurorul general a fost demis de un dosar, șefi de servicii de informații au dosare, șefii tuturor partidelor politice au dosare, inclusiv Alina Gorghiu și Vasile Blaga, șefii instituțiilor media din România – Antena 3, Evenimentul Zilei – au dosare (…), mii de firme românești au fost distruse cu dosare. Rezultatul? România a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni”, a continuat deputatul.

Sebastian Ghiță a declarat că Iohannis „a înțeles ce se întâmplă, dar tace, fostul președinte Traian Băsescu știe și el, dar tace, fostul premier Victor Ponta, din autoexil, a cedat și tace, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ne spune doar un sfert de adevăr, iar șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, tace și dânsul”, pentru că „tuturor le este frică”. Spectacolul său a înduioșat majoritatea PSD-ALDE, care a votat împotriva solicitării DNA de încuviințare a reținerii lui Ghiță pentru 24 de ore în noul dosar de corupție care îl vizează.

Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!