Sebastian Ghiță, trimis în judecată

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 31 iulie 2015

Deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA Ploiești, alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu. Potrivit DNA, Ghiță a fost trimis în judecată pentru acuzații de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. La rândul său, Bădescu, care se află în stare de arest în alt dosar, a fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu.

În acest dosar, Bădescu este acuzat că, în 2013, a acordat unui club sportiv, susținut de Sebastian Ghiță, la instigarea acestuia, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cât și un folos necuvenit, obținut de asociația respectivă, arată DNA.

Pentru alocarea sumei respective de bani, Bădescu a pretins și primit de la inculpatul Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, o casă de locuit situată în Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care primarul de atunci a suportat personal doar 124.000 lei, mai transmit procurorii anticorupție. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi, subliniază comunicatul DNA.

Fostul edil al Ploieștiului a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar penal pentru fapte similare săvârșite în calitate de primar, pe 26 mai. Procurorii DNA i-au adus acuzațiile lui Ghiță, în acest dosar, în urmă cu doar trei săptămâni, deputatul fiind deja inculpat oficial, din 14 iulie, și pus sub control judiciar.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!