Sebastian Ghiță, un nou dosar la DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 25 martie 2016

Sebastian Ghita1Deputatul Sebastian Ghiță a fost citat la DNA Ploiești, în calitate de suspect în dosarul în care sunt vizați procurori, polițiști și politicieni prahoveni.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar Sebastian Ghiță este suspectat de șantaj, cumpărare de informații, folosire de informații confidențiale, dar și că a condus pe drumurile publice, deși nu avea permis de conducere valabil.

Dosarul a fost clasat în urmă cu doi ani de către procurorul Lucian Papici și redeschis recent prin decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În dosar sunt citați președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, ambii cunoscuți drept apropiați ai lui Sebastian Ghiță.  În momentul redeschiderii dosarului figurau ca intimați 13 procurori, polițiști și politicieni, însă după redeschiderea cercetărilor numărul acestora a crescut.

Dosarul a fost redeschis de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au decis, în 26 februarie, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar clasat în anul 2014 de către procurorul Lucian Papici. În acesta erau cercetați șefi de unități de Parchet din județul Prahova, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean, șeful Poliției Ploiești, fostul șef al Direcției Regionale de Finanțe Publice Ploiești, mai mulți comisari șefi din Poliția Prahova, precum și președintele Consiliului Județean  Prahova și fiul acestuia.

Cercetările au pornit de la dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpați, printre alții, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, și Răzvan Alexe, unul dintre apropiații conducerii PSD Prahova, alături de mai mulți oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Județean Prahova.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!