Sechestru pe averile lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 martie 2016

O parte din averea deputatului PSD Mădălin Voicu a fost pusă sub sechestru de către procurorii DNA, în dosarul în care este cercetat în libertate pentru trafic de influență și spălare de bani. Deputatului i s-a pus sechestru pe suma de peste 400.000 de lei, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. În cazul deputatului Nicolae Păun, DNA a decis să pună sechestru pe o sumă de peste 30 de milioane de lei (aproximativ 6,6 milioane de euro). Documentul făcut public de către DNA precizează și sumele sechestrate de la alți suspecți în aceeași cauză.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea următoarelor persoane, având calitatea procesuală de suspect ori inculpat:

Nicolae Păun, până la concurența sumei de 30.470.708,72 lei, Mădălin Voicu, până la concurența sumei de 411.541 lei, Carmen Olteanu, până la concurența sumei de 194.241 lei, Gheorghe Ivan, până la concurența sumei de 12.384.208,72 lei, Vasilică Grigore, până la concurența sumei de 676.255 lei, Valentin Pepenel, până la concurența sumei de 459.244 lei, Costel Iulian Paraschiv, până la concurența sumei de 14.866.500 lei, Valeria Irina Radu, până la concurența sumei de 27.250.708,72 lei, Florentina Rotaru, până la concurența sumei de 27.250.708,72 lei”. Totodată, mai precizează procurorii, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator și a popririi asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea societății Niky Scorpion Alcom SRL. Este vorba de suma de 3.220.000 lei.

Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt cercetați de DNA, alături de alte persoane, pentru trafic de influență și spălare de bani. Primul este cercetat în libertate, iar al doilea în stare de arest preventiv.

Procurorii spun că, „în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor”.

Procurorii mai afirmă că „Mădălin Voicu, în exercitarea obligațiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declarații de avere la Camera Deputaților, fără a declara sumele de bani obținute de la Asociația Partida Romilor Pro Europa, totalizând 300.682 lei – venit brut și 217.300 lei venit net”. „Acești bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu știa că sunt deturnați”, susține DNA.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!