Secretarul de stat al MAE, Stejărel Olaru a fost destituit din funcţie

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 9 ianuarie 2015

Ancheta legată de scandalul votului din diaspora provoacă prima demitere. Secretarul de stat al MAE Stejărel Olaru a fost destituit din funcţie de către premierul Victor Ponta. Olaru era singurul liberal care a rămas în guvern după ruperea USL în februarie 2014.

Premierul Victor Ponta a semnat decretul de destituire din funcţie a lui Stejărel Olaru ca urmare a scandalului legat de votul din diaspora. Acesta fusese numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe în ianuarie 2013. Olaru a fost singurul liberal care a rămas în guvernul Ponta după ruperea USL din februarie 2014. Preşedintele liberal de la acea vreme, Crin Antonescu, a declarat că Olaru a beneficiat de o dispensă din partea PNL pentru a-şi păstra funcţia, deoarece era implicat într-un proiect important.

Activitatea lui Olaru în cadrul ministerului a fost, însă, una extrem de discretă. Nu o singură dată liberalii s-au declarat nemulţumiţi de activitatea sa. Deputatul liberal, Costel Alexe, l-a acuzat pe Olaru că s-a ocupat mai mult să facă propagandă pentru Victor Ponta în diaspora.

„Stejărel Olaru a avut sarcina de a organiza acțiuni propagandistice, în special în statele cu comunități mari de români la care era invitat Victor Ponta, fără rezultate concrete, totul controlat îndeaproape, cu întâlniri regizate, pentru a crea o imagine favorabilă candidatului PSD la Președinție. Este inadmisibil ca departamentul însărcinat să încurajeze și să sprijine formarea și acțiunile asociative ale comunităților de români din Diaspora să participe la o asemenea bătaie de joc, unică în 25 de ani”, a declarat deputatul PNL Costel Alexe.

Stejărel Olaru a mai fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu pe probleme de securitate naţională şi director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului România.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!